Ford emisyon testlerinde hile yapmış olabilir

Ford emisyon testi

Bundan kısa bir süre önce Volkswagen ile ilgili ortaya çıkan problemler, Ford emisyon testlerinde de görüldü. Şirketin emisyon testlerinde nasıl bir hile yaptığını gelin hep beraber görelim.

Fortd Motor şirketi, ABD Adalet Bakanlığı tarafından iç emisyon testi uygulamaları konusunda soruşturma altında olduğunu sonunda itiraf etti. Ancak şirket ısrarla; bunun bir ön soruşturma olduğunu ve panik yapacak bir şeyin ortada olmadığını söylüyor.

Ford emisyon testlerinde yanlış hesap mı yaptı?

Herhangi bir şirketle ilgili ortaya çıkan soruşturmada, birçok spekülasyonun olması oldukça doğaldır. Şu an için aynı spekülasyon çarkı bu defa da Ford için dönüyor. Kuruluş tarafından yapılan açıklamada; laboratuvar testlerinde bazı küçük hatalar yapıldığı söylendi.

Ford emisyon sorunu

Elbetteki Ford gibi köklü bir kuruluş, bu tarz küçük hatalara yer vermez. Bu nedenle olayın kasıtlı yapılma ihtimali oldukça yüksek. Ford emisyon testleri, şirketin özel laboratuvarlarında yapılıyor. Eğer lastiğin yol tutuş oranı düşükse çevreye daha fazla zarar verdiği görülüyor. Böyle bir durumda şirketin izlemesi yol oldukça basit.

Volkswagen ile aynı konumda olan Ford, bir an önce araçlarını geri çağırarak bu durumu atlatabilir. Volkswagen her ne kadar büyük bir ceza almış olsa da en azından kendisini aklayabildi. Ford’un hile yaptığını düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Ford Focus ve Fiesta’ya 1.0 litrelik EcoBoost Hybrid motor seçeneği geliyor!