Ford Focus SW Fark Yaratacak

Ford Focus SW İnceleme

Ford’un üretildiği ilk günden bu yana her dönemde büyük ilgi gören ve geçtiğimiz yıl yeni yüzüne kavuşan Focus model gamının station wagon versiyonu tüm ilgileri üstüne çekti.

Ana hatlarıyla sedan ve hb kardeşlerinden büyük bir farklılık göstermeyen ve modern bir tasarım çizgisine sahip sportif yüzüyle dikkat çeken Focus SW, klasik station wagon gövde tipinin yerine artık farklı markaların da tercihi haline gelen dinamik bir gövde tasarımını tercih etmiş.

Araç tavan rayları, karartılmış arka camlar, LED tipi sinyal lambalarının entegre edildiği gövde rengindeki dikiz aynaları, özel tasarımlı jantları ve camların altından geçen metalik çıta ile station wagon bir otomobilde sportif bir ruhun nasıl yansıtılabileceğini
başarılı bir şekilde ortaya koyuyor.

Önden arkaya doğru akıcı bir tasarıma sahip olan otomobilin arka bölümünde de gözü çok fazla yormayan ama akıllıca düşünülmüş detaylar ve büyük stop lambaları dinamik çizginin devam etmesini sağlıyor.

4556 mm. uzunluğa, dış dikiz aynaları dahil 2010 mm genişliğe ve 1505 mm yüksekliğe sahip araç, 2648 mm. dingil mesafesiyle de iç mekanda yeterli diz ve baş mesafesi sunuyor.

2011 Ford Focus 001

Ford motor gamının 1.6 litrelik dizel motor seçeneği 90 ve 115 HP güçlerinde iki ayrı seçenek olarak sunuluyor. Test aracımızda kullanılan 1.6 litrelik TDCi motor, 3600 d/d’de 115 HP güç ve 1750 ile 2000 d/d aralığında 270 Nm tork değeri sunuyor. 193 km/s hıza ulaşabilen otomobilin 0-100 km/s hızlanma süresi 10,9 saniye sürüyor. 6 kademeli düz şanzıman sistemiyle kombine edilen motorun şanzıman ve gaz pedalıyla uyumu çok başarılı. Yüksek tork değeri sayesinde motor alt devirlerde bile yeterli gücü sunarak aracı performanslı kullanmanıza olanak tanıyor.

Ford Focus SW’nin Türkiye fiyatı 64.220 TL’den başlıyor.

Samsung’un Veri Merkezi Yandı