Continental Ford Focus için 48V hafif hibrid motoru üretti!

Continental

Alman lastik üreticisi Continental, Amerikan otomotiv devi Ford için 48V hafif hibrid motor sistemi üretti. İşte detaylar.

Dünyanın en büyük 3 lastik üreticisinden biri olan Continental, Ford’un sevilen C segmenti hatchback modeli Ford Focus için 48V’luk yeni bir hafif hibrid motoru geliştirdi. Aslında hafif hibrid olarak nitelendirilmemesi gereken bu yeni 48V’luk hibrid sistemi muadillerine karşın hiç de yumuşak olmadığını söylemek gerek.

Continental’e göre bu yeni melezleme sistemini kesinlikle soft değil!

Continental kendi lastikleri ile test ettiği bu 48V hibrid sisteminde elektrik motorunun 30 kW yani 41 beygir güç ürettiğini açıkladı. Zaten yapılan testlerde Ford Focus’u 0 emisyon değeri ile 90 km/s hıza kadar çıkarabildiği görülen bu hibrid motor; muadillerine göre birkaç tık daha güçlü olduğunu hemen belli ediyor. Tabii bu yeni nesil bu teknoloji ilk olarak Ford Focus ile tanıştırılmış olabilir; ancak sistemin hangi markaların hangi otomobillerine entegre edileceğini hiç belli değil.

Alman üreticinin verdiği diğer bilgilere göre ise hibrid modül geleneksel içten yanmalı motor ile şanzıman arasına yerleştirilmiş ve sıvı soğutmalı.

Continental üretimi bu sistemin diğer hafif hibridler ile karşılaştırıldığında onlardan %10 daha az emisyon değerine sahip olduğu ve aynı zamanda %20 daha hafif olduğu söyleniyor. Tabii bunları ve diğer tüm detayları ancak 12-22 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açacak olan 2019 Frankfurt Motor Show‘da ayrıntılı bir sunum ile net bir biçimde öğreneceğiz.

Ford Focus ve Fiesta’ya 1.0 litrelik EcoBoost Hybrid motor seçeneği geliyor!

kıta
Continental-Ford iş birliğiyle üretilen 2. nesil benzin teknolojili Ford Focus.