Firefox OS İçin Bing Uygulaması Yayınlandı

Firefox OSnin Arama Motoru Bing Oldu

Firefox işletim sistemi için Bing arama motorunun uygulamasını yayınlayan Microsoft, Google’a karşı önemli bir hamle yapmış oldu.

Bing arama motorunu daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft, bu amacına ulaşmak için arama motorunu farklı platformlara taşımaya devam ediyor. Android işletim sistemindeki Bing uygulmasının yenilenmiş versiyonunu birkaç gün önce kullanıcılara sunan Microsoft, uygulamayı şimdi de Mozilla‘nın Firefox işletim sistemini kullanan cihazlar için yayınladı.

Firefox_OS_Arama

Firefox işletim sistemi kullanıcılarının herhangi bir internet tarayıcısını açmadan Bing üzerinden arama yapmasına imkan sağlayan uygulama, dün itibariyle Firefox Marketplace üzerinden indirebiliyor. Android, iOS ve Kindle gibi işletim sistemleri için kendi arama motorlarının resmi uygulamalarını yayınlayarak öne geçmeyi planlayan firmalar, şu ana kadar Firefox OS‘yi ihmal etmişti. Her ne kadar Firefox Marketplace‘de bir Google uygulması yer alsa da, bu Google tarafından yayınlanmış resmi bir uygulama değil.

Microsoft Web Sunucularında Liderliğe Yakın