Windows 7’ye XP’den Daha Fazla Saldırı Oluyor

Windows 7ye XPden Daha Fazla Saldırı Oluyor

Windows XP için Microsoft desteğinin geçtiğimiz ay kesilmiş olmasına rağmen, Windows 7’ye XP’den daha fazla saldırı olması şaşkınlık yarattı.

Microsoft eskimiş işletim sistemi Windows XP‘yi geçtiğimiz ay resmi olarak emekliye ayırmış ve artık yeni güncelleme yayınlanmayacak işletim sisteminin güvenli olmayacağı gerekçesiyle kullanıcılarını Windows 7 veya Windows 8.1 gibi daha yeni işletim sistemlerine geçmeleri konusunda uyarmıştı. Windows 7 bugüne kadar XP’nin daha hızlı ve daha güvenli versiyonu olarak kabul ediliyordu ama işletim sistemine yapılan saldırıların XP’den daha fazla olduğunun ortaya çıkması birçok kişiyi şaşırttı.

Windows_saldırı

Windows 7‘nin dünya genelinde en çok tercih edilen işletim sistemi olduğu göz önüne alındığında saldırıların sayısının fazla olması da beklenen birşey olsa da, emekliye ayrılmasının ardından Microsoft tarafından tehlikeli olarak damgalanan Windows XP‘nin bile üstünde olması beklenmedik bir durum. Ancak Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre yeni işletim sistemleri Windows XP’den daha fazla saldırıya uğrasa bile, yeni güncellemelerin yayınlanıyor olması bu işletim sistemlerini daha güvenli hale getiriyor.

HTC Windows Phone 8.1 Telefonunu Yakında Çıkaracak