Red Dead Redemption Sonunda PC’ye Taşınıyor

Red Dead Redemption Sonunda PCye Taşınıyor

2010 yılında piyasaya sürüldüğü günden beri PC kullanıcılarının hayallerini süsleyen Red Dead Redemption, nihayet PC’ye taşınmaya hazırlanıyor.

Grand Theft Auto ve Max Payne gibi efsane serilerin yapımından sorumlu olan Rockstar Games tarafından geliştirilen Red Dead serisinin ikinci oyunu Red Dead Redemption, 2010 yılında piyasaya sürülmüş ve o yılın en beğenilen oyunlarından biri olmayı başarmıştı. Xbox 360 ve PlayStation 3 kullanıcılarına yönelik olarak yayınlanan oyunun bir gün PC‘ye taşınıp taşınmayacağı uzun süre merak konusu oldu. Aradan geçen dört yılda birçok kez konuyla ilgili söylentiler ortaya çıkmış olsa da, PC kullanıcıları henüz Red Dead Redemption‘a kavuşabilmiş değil.

Red_Dead_Redemption_DG

John Marston’ın vahşi batıdaki maceralarını konu alan ve sunduğu kapsamlı açık dünyayla benzerlerinden ayrılan Red Dead Redemption için PC kullanıcılarının umudu yavaş yavaş azalırken, yeni çıkan bir haber bu umutları tazeledi. Microsoft‘un Windows Uyumluluk internet sitesinde Red Dead Redemption’ın PC versiyonunun tespit edilmesi, oyunun yakın gelecekte PC’ye taşınacağı iddialarına sebep oldu.

Microsoft‘un kullanıcılarına yönelik olarak hazırladığı ve güncellediği bu internet sitesinde oyunların ve uygulamaların, hangi Windows sürümleriyle uyumlu olduğu kontrol edilebiliyor. Microsoft’un bu sitesinde yer alan bilgiye göre Red Dead Redemption‘ın uyumlu olduğu versiyonlar Windows 7, 8 ve 8.1’den oluşuyor. Rockstar Games henüz konuyla ilgili açıklama yapmamış olsa da, bu yeni gelişme oyunseverleri fazlasıyla heyecanlandırmış durumda.

Microsoft Web Sunucularında Liderliğe Yakın