HTC Firefox İşletim Sistemine Geçebilir

Android işletim sistemine alternatif arayan Tayvanlı telefon üreticisi HTC Corporation’ın Firefox OS işletim sistemine yönelebileceği iddia ediliyor.

Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından birinin yapımından sorumlu olan Mozilla tarafından akıllı telefonlara yönelik olarak geliştirilen Firefox OS işletim sistemi bugüne kadar geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşamamış olsa da, bu durum çok yakında değişebilir gibi görünüyor. Dünyanın en önemli telefon üreticileri arasında yer alan HTC Corporation‘a yakın kaynaklardan gelen yeni bilgiler, firmanın Firefox OS işletim sistemini kullanan yeni akıllı telefonlar üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Firefox_OS

Bir yandan merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu HTC One M9 üzerinde çalışan, bir yandan da Xiaomi’nin daha önce yaptığı gibi online satış modeline geçen HTC Corporation‘ın, Firefox OS işletim sistemini kullanarak Android işletim sistemine bağımlılığından kurtulmayı amaçladığı iddia ediliyor.

Öte yandan daha önce LG Electronics, ZTE, Huawei ve Alcatel gibi telefon üreticilerinin dikkatini çekmeyi başaran Firefox OS‘yi HTC’nin telefonlarında kullanmasının işletim sisteminin geleceği için önemli bir dönüm noktası olabileceği söyleniyor.

Microsoft Lumia Satışları Rekor Rakamlara Ulaştı