Facebook ek güvenlik önlemleri alıyor

Facebook ek güvenlik önlemleri

İsmi sürekli olarak veri ihlalleri ve yalan haberlerle anılan Facebook ek güvenlik önlemleri almaya karar verdi. Bu önlemler içerisinde en dikkat çekenleri ise gruplar ile ilgili olanlarıydı.

Facebook gibi platformlarda popüler olmakla dürüst olmak arasında seçim yapmak zorunda kalabilirsiniz. Facebook, daha önceleri popüler olanların yanındayken artık daha çok dürüst olanların yanında yer alacak. Bu nedenle ek güvenlik önlemleri getiren Facebook, bunu daha çok yazılımsal boyutta gerçekleştirecek.

Facebook ek güvenlik önlemleri herkes için geçerli olacak

Facebook tüm bu ek güvenlik önlemlerinden herkesi sorumlu tutacak. Herhangi bir konum veya popülarite gibi hiçbir koşul göz önünde bulundurulmayacak. Facebook gruplarında yer alan haberler, eğer doğruları yansıtmıyorsa diğer kişilerin haber kaynakları içerisinde daha az yer alacak.

Facebook ek güvenlik önlemleri alıyor

Ayrıca yeni uygulamada, Messenger için onaylanmış profil rozetleri ve sayfaların güvenilirliği gibi bazı detaylar da yer alacak. Messenger, engelleme konusunda biraz daha geniş bir seçenekler kategorisine sahip olacak.

Facebook herhangi bir sayfa veya grubun güvenli olduğunu, aldığı bağlantı sayısına göre belirleyecek. Örneğin bir sayfa, eğer diğer gruplar tarafından da bağlantı olarak verilmişse bu sayfanın güvenli olduğu otomatik olarak algılanacak.

Daha önceden WhatsApp’ta kullanılan doğruluk belirleme yöntemleri, Facebook’ta da kullanılacak. Sizce de Facebook, bu sayede daha güvenli bir sosyal medya platformu olacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Türkiye’de Facebook ve Instagram’a vergi geldi