Apple veri güvenliğinde sınıfta kalabilir

Apple güvenlik

Birçok kuruluş farklı alanlarda lider olarak görülse bile, Apple veri güvenliğinde dünyanın sayılı markalarından birisi diyebiliriz. Buna rağmen yapılan bazı araştırmalar, ortaya atılan veri güvenliği detaylarının abartılmış olabileceğini gösteriyor. İşte heberimizin detayları.

Neredeyse her şeyin kişiselleştirilmiş olduğu Apple, çok ciddi güvenlik önlemleri alıyor. Çeşitli virüs programlarına karşı da hem akıllı telefonlarını hem de diğer ürünlerini koruma altına alan şirket, günümüzde güvenlik kelimesinin adeta diğer yüzü gibi.

Apple veri güvenliğinde giderek geriliyor

Hatırlayacağınız üzere bundan kısa bir süre önce Siri platformunun kullanıcıları dinlediği ile ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Bu dinlemelerin daha çok kişilerin akıllı telefon deneyimini kusursuz hale getirmek için yapıldığı söylenmişti.

Apple sifre

Bugünlerde ise Apple şirketinin Siri ile dinleme yapmaya devam ettiği ortaya çıktı. Kuruluşun ifade ettiğine göre Siri, etrafı dinliyor ve buna göre kişiselleştirilmiş hizmetler sunuyor. Her ne kadar bu iddia masum gibi görünse bile aslında size ait olan bütün seslerin bir şirkette kayıtlı olması pek güvenilir bir durum değil.

Tüm bu gelişmelere rağmen Apple, şu anda dünyanın en güvenli yazılım kuruluşlarından birisi olarak görülebilir. Yine de şirketin zamanla Facebook tarzı bir kuruluşa dönüşmesi ise yapılan kötü politikalar sonucunda mümkün. Peki sizce de Apple gerçekten güvenilir bir şirket mi?

Apple Music Türkiye verileri açıkladı!