Fiat 500 Ailesi Genişledi!

fiat 500

Türkiye’de Tofaş çatısı altında temsil edilen Fiat, ikonik 500 Ailesi’nin en son üyesi kompakt SUV modeli 500X’in dünya lansmanını Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. 500, 500C, 500L ve 500L Living’den oluşan Fiat 500 Ailesi’ni tamamlayan bu yeni model, 500X ve 500X Cross olmak üzere iki farklı karakter ile otomobil severlerin karşısına çıkıyor.

Fiat’ın İtalya Melfi’deki fabrikasında üretilen 500X, ABD dâhil dünya çapında 100 ülkede satışa sunulacak. Fiat, farklı müşteri gruplarının ihtiyaç ve zevklerini gözeterek hayata geçirdiği 500X ile hem genç, dinamik ve şehirli otomobil tutkunlarını hem de zorlu yol koşullarında macera ve eğlence peşinde koşan otomobil severleri hedefliyor.

Fiat’ın tasarım merkezi Centro Stile tarafından tasarlanan yeni 500X; kompakt boyutları, üst düzey kalitesi, sınıfında ilk olan donanım özellikleri ve sahip olduğu 500 DNA’sı sayesinde; güvenlik, dayanıklılık ve konforu özgün bir tarz ile harmanlıyor. Paris Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilen 500X modeliyle ilgili konuşan Fiat İş Birimi DiJeep, Paris Otomobil Fuarı’nda küçük SUV segmentindeki yeni modeli Renegade, yenilenen Cherokee ile Grand Cherokee ve Wrangler modelinin sınırlı sayıda üretilen özel versiyonlarını sergiliyor.

Jeep’in 100’den fazla ülkede satışına başlanan küçük SUV modeli Renegade, Opening Edition, Trailhawk ve Limited, yenilenen Cherokee modeli ise Trailhawk ve Limited versiyonlarıyla fuarda yerini alırken; sınırlı sayıda üretilen Grand Cherokee SRT Red Vapor özel serisi ile yine belirli bir sayıda üretilen Wrangler X serisi de Paris Otomobi Fuarı’nda Avrupalı otomobilseverlerle buluştu.

19

Paris Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilen 500X modeliyle ilgili konuşan Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, “Fiat,  dünyada otomotiv ikonu haline gelmiş efsanevi 500 modelini bir ürün ailesine dönüştürme stratejisi kapsamında, yeni modelleri pazara sunmaya devam ediyor. Bu yıl içinde önce 500L Living modelimizi, sonrasında ise ailenin merkezinde yer alan 500 modelinin yeni versiyonlarını ve 500L’nin özel seri Beats Edition versiyonunu ürün gamına katmıştık. Şimdi de küçük SUV segmentinde yer alan 500X modelimiz bu aileye ekleniyor. 2015 yılının ilk çeyreğinde Türkiye yollarında boy göstermeye başlayacak bu model ile Fiat 500 Ailesi’nin hitap ettiği müşteri kitlesi daha da genişleyecek.” ifadeleri kullanıldı.

ESetten’den Cadılar Bayramı Uyarısı