McLaren Automotive, yeni stratejisi Track25’i açıkladı!

McLaren Automotive

İngiliz spor otomobil üreticisi McLaren Automotive, 2025 yılına kadar 18 yeni otomobili piyasaya süreceği yeni stratejisi Track 25’i geçtiğimiz gün açıkladı. İngiliz üretici, bu strateji ile dünya çapındaki pazarlarda büyümeyi hedefliyor. İşte detaylar.

Geçtiğimiz gün Batı Sussex- İngiltere’de düzenlenen 2018 Goodwood Festival of Speed’e katılan McLaren, Track25 adını verdiği stratejisini açıkladı. İngiliz üreticinin dünya çapında büyüme hedefleri çerçevesinde oluşturulan bu strateji markanın Avrupa, Rusya, Hindistan ve Orta Doğu pazarlarında büyüme planlarına hizmet edecek.

Geçtiğimiz gün açıklanan Track 25 esasen 2016 Cenevre Motor Show‘da ortaya çıkan Track 22 stratejik planının genişletilmiş bir versiyonu. İngiliz üretici bu genişletilmiş plana 1.2 milyar Sterlin yatırım yapma taahhüdünde bulundu.

McLaren Automotive 2025’e kadar 18 yeni modeli piyasaya çıkaracak!

2025 yılına kadar 18 yeni modeli piyasaya çıkarmaya hazırlanan İngiliz üretici, tüm modellerinde hibrid güç aktarma sistemleri kullanacak. McLaren, tüm otomobil serisini 2025’ten önce elektrikli hale getirmeye son derece getirmeye kararlı görünüyor. Hali hazırda yüksek performanslı spor otomobilleri için hafif, yüksek güce ve hızlı şarj özelliğine sahip elektrik batarya sistemleri geliştirdiği iddia edilen üreticinin tam elektrikli bir McLaren üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında.

2018 McLaren 600T yola çıktı!

İngiliz üretici, yeni nesil McLaren otomobillerinde hibrit sistemlerin yanı sıra gelişmiş sürüş destek sistemlerini ve otonom sürüş teknolojileri kullanmayı planlıyor. Ayrıca yeni nesil McLaren otomobilleri gelişmiş siber güvenlik sistemleri, araç takip ve yazılım sistemleri ile donatılacak.

2025 yılına kadar gelecek 18 otomobilin arasında mevcut McLaren P1 hypercar’ın halefi, yeni McLaren Senna ve McLaren BP23 de yer alıyor. Geri kalan otomobiller ise markanın mevcut giriş seviyesindeki Sports Series, orta seviye Super Series ve ileri düzey Ultimate Series modellerine dahil olacak.

İngiliz üretici, geçtiğimiz yıl dünya çapında toplamda 3400 otomobil sattı. 2025 yılına kadar bu rakamın 6000’e çıkarılması planlanıyor. Ayrıca bugüne kadar olduğu gibi otomobillerin tamamı Woking-İngiltere’deki üretim tesislerinde üretilecek.

McLaren Automotive