Ferrari 2026’ya kadar 15 yeni otomobil çıkaracak

Ferrari

Ferrari, 2026’ya kadar 15 yeni otomobil çıkarmayı planladığını açıkladı. Şirketin ilk elektrikli otomobili 2025’te çıkacak.

İtalyan otomobil üreticisi Ferrari, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Capital Markets Day etkinliğinde gelecek planlarıyla ilgili önemli detaylar paylaştı. Görünüşe bakılırsa önümüzdeki yıllarda şirketin adını eskisinden çok daha sık duyacağız.

İtalyan otomobil üreticisi, 2023-2026 yılları arasında tam 15 yeni otomobil piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu 15 aracın tamamının modelleri paylaşılmadı, fakat Supercar koleksiyonuna da yeni bir model ekleneceğini söyledi. Ayrıca daha retro görünümlü Icona serisine de yeni bir model ekleneceği duyuruldu. Ancak hem yeni hiper otomobil hem de yeni Icona modeli şirketin önümüzdeki dört yıl içindeki üretiminin sadece yüzde 5’ini oluşturacak.

ferrari suv8

2026’ya kadar çıkacağı açıklanan bu 15 yeni otomobilin ilkinin Purosangue SUV olması bekleniyor. V12 motordan güç alan Purosangue, klasik bir Ferrari gibi olacak, fakat onun yanı sıra hibrit bir modelin de çıkabileceği konuşuluyor.

İtalyan otomobil aynı zamanda bataryalı ilk elektrikli otomobilini 2025 yılında çıkaracağını da duyurdu. Şirket aynı zamanda elektrikli otomobillerinde kullanacağı bataryayı, ağırlığı minimuma indirecek şekilde tasarlayacağını söyledi. Şirket, İtalya’daki fabrikasında elektrikli motorların ve bataryaların üretimine odaklanan bir bölüm kuracağını açıkladı.

Ferrari, 2030 yılına gelindiğinde yıllık otomobil satışlarının yüzde 40’ını elektrikli otomobillerin oluşturacağını öngörüyor. Hibrit modellerin de yine yüzde 40’lık bir paya sahip olacağı söyleniyor. Yani 2030’a geldiğimizde klasik motorlu Ferrari araçların satışları şirketin satışlarının sadece yüzde 20’sini oluşturuyor olacak.

vivo X80 Pro+ hakkında yeni detaylar ortaya çıktı