EA Bir Ekibin İşine Son Verdi

123 4

Oyun sektöründe işten çıkarmalar devam ediyor. EA, Apex Legends’tan bir ekibin sözleşmesini yenilemedi ve işten çıkarttı.

Insider Gaming’in haberine göre EA’le, Apex Legends‘ın İngiltere QA ekibinin yolları ayrıldı. QA, Quality Assurance yani kalite kontrol anlamına geliyor. QA ekipleri oyunları test eder ve hataları tespit eder. İsmi açıklanmayan kaynaklar ekiptekilerle iş güncellemesi nedeniyle Zoom görüşmesi yapıldığını ve sözleşmelerin yenilenmeyeceğinin açıklandığını belirtti. Bu gelişmeden garip bir şekilde yöneticilerin ve proje liderlerinin de haberdar edilmediği ve sonradan öğrendikleri vurgulanıyor. 40’a yakın çalışan işsiz kaldı.

Ekibin işten çıkarılma nedeni ise yeniden yapılanma. Kaynaklar QA ekibinin iyi performans sergilediğini ve tüm hedefleri gerçekleştirdiğini ifade etti. Ekiptekiler şubat sonunda EA’den çıkarılan 670 kişi arasında yer almıyor. Apex Legend’ın İngiltere QA ekibi 2022’de kuruldu ve 16. sezondan itibaren oyunun kalite kontrolünden sorumluydu.

Apex Legends

EA CEO’su Andrew Wilson geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, Apex Legends’ın yüz milyonlarca oyuncudan oluşan bir topluluğa sahip olduğunu ve Apex’in bu sene içinde geleneksel Battle Royale evreninin ötesine genişleyeceğini belirtti.

Analistler önümüzdeki aylar içinde oyun sektöründe işten çıkarmaların devam edeceğini söylüyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan farklı bir raporda oyun endüstrisinde daralma olduğunu ve bu yüzden birçok insanın işsiz kalabileceği ileri sürüldü.

Samsung Büyük Grevle Karşı Karşıya