Google, Haritalar’da yapay zeka araçlarına yönelik bir test başlattı

GoogleGoogle, Haritalar'da yapay zeka araçlarına yönelik bir test başlattı

Google, Haritalar’da yapay zeka araçlarına yönelik ufak bir test başlattı. İşte tüm detaylar.

Yapay zeka her platformda hayatımıza girmeye devam ediyor. Şimdi de Google bir test aracı sundu. Araştırma motoru devi, Haritalar’a üretken yapay zeka ekliyor. Bu özellik erken erişim aşamasında ve yalnızca belirli bölgeler ve seçkin Yerel Rehberler üyeleri için kullanılabilir olacak. Temel olarak araç, memleketinizde yeni yerler keşfetmek için veya bu harika ülkemizde seyahat ederken doğal dili kullanarak uygulamayla konuşmanıza olanak tanıyacak.

Google Epic Games davasında karar çıkıyor

Peki nasıl çalışıyor? Diyet planınıza uygun bir restoran gibi, uygulamaya ne aradığınızı sorun. Şirketin geniş dilli modelleri, Yerel Rehberler programı kapsamında topluluk üyeleri tarafından sağlanan bilgilerin yanı sıra 250 milyondan fazla yer hakkındaki bilgileri analiz edecek. Böylece yapay zeka yardımıyla Haritalar’da tam olarak istediğiniz şeyi bulabileceksiniz.

Google, sistemin “ihtiyaçlarınız ne kadar spesifik, niş veya geniş olursa olsun” çalışacağını söylüyor. Şirket, San Francisco’da özelliği bir kullanıcı tarafından denediğini ve düzgünce çalıştığını duyurdu. Yapay zeka modelleri, fotoğraflar, derecelendirmeler ve topluluk incelemeleriyle birlikte yakındaki yerleri analiz ediyor. Uygulama, fotoğraf karuselleri ve inceleme özetleriyle tamamlanan bir dizi seçenek sunuyor. Google dahil tüm platformlar AI’yı daha fazla hayatımıza sokmaya başladı desek yanlış olmayacaktır. Bu sebeple daha fazla aracın da sunulması yakındamümkün olabilir.

İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu’ndan Bilim Kuşağı Atölyeleri