Facebook’tan Beleş İnternet!

facebook10

Sosyal medya devi Facebook’un 2013 senesinde başlatmış olduğu Internet.org projesi dâhilinde geliştirilen insansız hava araçlarının (İHA) Londra’daki ilk kontrol uçuşunu başarıyla tamamladı.

Bu İHA’ların yardımı ile Facebook dünya genelinde internete erişimi olmayan kimsenin kalmamasını planlarken 5.5 milyar insanın bu olanaktan faydalanmasını da sağlayacak.

New York Times’ın haberine göre Aquila ismini alan bu hususi İHA’ların adı Yunan mitolojisinde Zeus’un şimşeklerini taşıdığına inanılan kartaldan alıyor.

facebook

18 bin ile 20 bin m. yükseklikten uçabilen bu hususi İHA’lar küçük bir araçtan dahi hafifçe ve bir Boeing 737 ağırlığında. Test sürüşünün ardından ilk uçuşlarının bu yaz aylarında gerçekleşmesi beklenen uçakları; Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, kendi hesabından şu sözleri paylaştı: “2013 senesinde hayata geçirdiğimiz ve dünyayı birbirine bağlamayı planladığımız Internet.org projesi dâhilinde İHA’larımızın ilk uçuşunun başarıyla bitirdiğini söylemek isterim.

Boeing 737’den hemen hemen büyükçe olan ve enerjisini güneş panellerinden alan bu hususi İHA’lar aylarca kesintisiz uçabiliyor. Bilhassa internete erişemeyen kesime bu biçimde interneti taşıyacağız.” Şeklinde konuştu.

Whatsapp Sesli Arayacak!