WhatsApp, kullanıcılarına seslendi! Korkmayın!

whatsapp

Facebook’un 80 milyonun kişisel verilerini bir şekilde farklı şirketlerle paylaştığının ortaya çıkması, gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Bu olayın yankıları hala sürerken, Facebook’a bağlı diğer şirketlerden de açıklamalar gelmeye başladı. Bir açıklamada dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp için yayınlandı.

WhatsApp kişisel verilere önem veriyor

Facebook skandalı şüphesiz en çok bu sosyal medya ile ilişkili kuruluşlara zarar verdi. Pek çok sosyal medya kullanıcısı sadece Facebook hesaplarını silmekle kalmayıp, aynı zamanda Instagram ve WhatsApp hesaplarını da kapattı.

Bu durumun temel nedeni ise hem Instagram, hem de WhatsApp’ın Facebook’a bağlı olması. Hatırlanacağı üzere Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı hatırı sayılır meblağlar ödeyerek satın almıştı.

Hal böyle olunca kullanıcılar uygulama yaptıkları konuşmaların da güvende olmadığı izlenimine kapındı. Sonuçta 80 milyon kişinin, şahsi bilgilerini farklı şirketlerle paylaşan bir sosyal medya organının uzantılarına kimse güvenmez.

Doğal olarak kullanıcılardan gelen tepkiler üzere WhatsApp için yeni bir açıklama yapma gereği duyuldu. WhatsApp’ın kişisel verilerin korunması yönündeki kurallarının hatırlatıldığı açıklamada, kullanıcıların asla mağdur edilmeyeceği yinelendi.

Olaya tarafsız olarak bakacak olursak, şimdiye kadar kimsenin mesaj kayıtları ortaya çıkmadı. Üstelik Facebook bu kayıtları hükümetlerle paylaşma konusunda da oldukça titiz. Bir şekilde mesajlarımız Facebook sunucusunda kayıt altına alınıyor olsa da bunlar kimseyle paylaşılmıyor. En azından şimdilik.

Tabi ki buradaki temel nokta, artık Facebook’a ne derece güvenilebileceği. Tercih sizin.

Dikkat Facebook bunu da yapmış!