Facebook veri ihlali gündeme bomba gibi düştü: Şirket yine bildiğiniz gibi

Facebook Hikayeler için çıkartma reklamları test ediyor

Sürekli olarak gündeme düşen Facebook veri ihlali yine şaşırtmadı. Şirketin özellikle son dönemlerde çok fazla açığa neden olduğu ifade ediliyor. İşte yeni skandal.

Ortaya çıkan yeni Facebook skandalına göre bu seferki Facebook veri ihlali e-postalar ile ilgili. Bildiğiniz üzere bu sosyal medya platformu üzerinden kayıt yaptırabilmek için e-posta adresinizi girmeniz gerekiyor. Bu nedenle e-mail hesaplarının büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Bundan yararlanmak isteyen güvenlik araştırmacıları ilginç denemeler yaptı. Siber güvenlik uzmanı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bir yazılım aracının, e-posta adreslerini aslında bu sosyal medya platformunun profilleri ile toplu olarak eşleştirebildiği görüldü. Bu durum e-mail üzerinden Facebook hesaplarına bağlanmasını sağlıyor.

Facebook bu konuda önlem alıyor mu?

Özellikle son dönemlerde sosyal medya devi tarafından sürekli benzer açıklamalar yapılıyor. Bunların çoğunda problemin büyük olmadığı ve kısa bir süre içerisinde giderilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca Facebook için neredeyse tüm yöneticilerin aynı ifadeleri kullanması şaşırtıcı. Muhtemelen bu durum şirket politikası haline geldi.

Facebook veri ihlali

Siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre Facebook platformuna bu sorun iletildikten sonra düzeltilecek kadar önemli olmadığını düşündüklerini söyledi. Yani Facebook yine yapacağını yaptı ve sorunu görmezden geldi. Hatırlayacağınız üzere geçen ay çok fazla kişinin Facebook bilgileri çalınmıştı. Ancak şirket bunu pek önemsemedi.

Facebook ve Spotify ortak bir projede buluştu

Küresel çapta siber güvenlik tehditleri artarken sosyal medya devlerinin sessiz kalması biraz düşündürücü. Önümüzdeki günlerde yeni skandal ortaya çıkarsa büyük ihtimalle Facebook aynı açıklamaları yapacak. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?