Twitter, Hong Kong’a Ofis Açıyor!

Twitter Hong Konga Ofis Aciyor

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, yasaklı olduğu Çin’e bağlı Hong Kong’da yeni bir yönetim ofisi açacağını açıkladı.

Twitter’ın hızlı bir şekilde büyüyen Asya-Pasifik bölgesinin en güzide noktalarından Hong Kong’ta ofis açacağı şirketin önde gelen isimlerinden olan Shailesh Rao tarafından açıklandı.

Twitter, Hong Kong'a Ofis Aciyor!

The Wall Street Journal’a açıklamalarda bulunan Rao, Hong Kong’da açılması planlanan ofisin 2015 yılının ilk çeyreğinde açılacağını belirtti. Reklam gelirlerinin üzerinde durulacağının altını çizen Rao, ofiste kaç kişinin çalışacağını söylemedi.

TWİTTER ÇİN’DE YASAK!

Çin’e bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong’ta sosyal ağ devi için herhangi bir yasak söz konusu değil ancak bölge resmi olarak Çin’e bağlı durumda. Çin hükumeti ise 2009 yılında yasakladığı siteye karşı oldukça katı durumda. Buna rağmen şirketin bu bölgede ofis açması her ne kadar ilginç olsa da, bölgenin ne kadar önemli olduğunu da ortaya seriyor.

ÇİN KRİTİK BÖLGE!

Twitter bölgede ofis açarak dünya çapındaki şirketlerin tüketicilere dönük hedeflerini belirleme üzerinde durmaya amaçlıyor. Twitter ile Çin arasındaki ilişkiler ne kadar gergin ve problemlerle dolu olsa da, küresel firmalara odaklı bir sosyal medya devi için oldukça önemli bir bölge konumunda yer alıyor.

Android’de Batarya Düşmanı Uygulamalar!