Apple Çin’deki iç karışıklıklardan sorumlu olabilir

hkmaps

Uzun bir süredir Çin’deki iç karışıklıklardan dolayı birçok kuruluş zan altında kalıyor. Bunun son örneklerinden bir tanesi de Apple oldu.

Hatırlayacağınız üzere Hong Kong merkezli bir iç karışıklık başladı ve Çin buna sert müdahaleler gösterdi. Hong Kong içerisinde yer alan suçluların Çin Devleti’ne teslimini kolaylaştıran bir yasanın çıkması ile birlikte, ülkede büyük bir karışıklık yaşandı. Sosyal medya platformları bu karışıklıkları desteklemekle suçlanıyordu.

Çin’deki iç karışıklıklardan herkes zarar görebilir

Çin her ne kadar dünyanın en kapalı ülkelerinden bir tanesi gibi görünse bile teknolojinin önemli bir parçası olmaktan vazgeçmiyor. Bunun farkında olan Apple gibi kuruluşlar ise, daha fazla yatırım yapmaya devam ediyor.

Honk kong polisi

Ticaret savaşları ile birlikte yatırımlar şu anda azalmaya başlasa bile, yine de Apple gibi şirketler önemli bir konuma sahip. Ancak şirket şu anda büyük bir suçlama ile karşı karşıya. Çin tarafından ifade edildiğine göre HKMaps isimli bir uygulama, büyük sorunlar yaratıyor. Bu uygulama Hong Kong içinde yer alan polis noktalarını gösteriyor.

Çin hükümeti göstericilerin polislerden kaçmasını sağlamak için böyle bir uygulamanın Apple tarafından geliştirildiğini iddia ediyor. Ayrıca Hong Kong Bölgesi’nin bağımsızlığını temsil eden bir parça da Apple müzik tarafından yeniden listeye alındı. Peki sizce de gerçekten Apple, Hong Kong ayaklanmasına destek veriyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

macOS için Apple Arcade kullanıma sunuldu!