Facebook skandalları bitmiyor! Şimdi de kişisel veriler satışta!

Facebook, oyun akışları için lisanslı müziğe erişimi genişletiyor

Eğer Facebook kullanıyorsanız, verileriniz şu sıralar birilerine satılıyor olabilir.

Facebook skandalları bitmiyor! Şimdi de kişisel veriler satışta! Bir süredir güvenlik zafiyeti söylentileriyle çalkalanan dün de dünya genelinde Facebook, Instagram, WhatsApp bağlantı problemleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken Facebook’tan yeni bir skandal haber daha geldi.

Dünyanın en büyük sosyal medya sitelerinden birisi, belki de birincisi olan Facebook ile alakalı dün internette dolaşan bir haber, okuyanları gerçekten hayrete düşürdü. Amerikan forumlarında yayılan haberlere göre bir internet kullanıcısı, tamı tamına 1,5 milyar Facebook kullanıcısının adı, soyadı, mail adresi ve telefon bilgilerini satışa sunduğunu duyurdu.

Facebook yanlış bilgilerin haberlerden çok daha fazla etkileşim aldığını duyurdu

Facebook skandalları bitmiyor! Şimdi de kişisel veriler satışta!

Aslında bu doğrudan bir Facebook zafiyeti ya da güvenlik açığı değil. Çünkü bu internet kullanıcısı, bir şekilde Facebook’daki hesapların herkese açık bilgilerini kendi bilgisayarında depolamış ve bunları satışa çıkarmış. Yani anlayacağınız, aslında bu bilgilere herhangi birisi ulaşabilir. Bununla birlikte 1,5 milyar hesap bilgisi demek Facebook’un bütün kullanıcılarının yarısı manasına geliyor.

Diğer taraftan, herhangi birisinin muhtemelen bir yazılım desteği ile bu kadar ciddi bir veri tabanı oluşturabilmesi, okları yeniden Facebook’a çeviriyor. Bununla birlikte söz konusu internet kullanıcısı, bu data paketlerinden her 1 milyon kişilik paketi 5.000 dolar karşılığında sattığını duyurdu. Ancak bu kişiye para göndererek söz konusu veri paketlerini almak isteyenlerin, ödemeyi yapmasına rağmen paketleri alamadıklarını iddia ettiklerini de belirtelim. Yani siz siz olun, bu tarz hesaplardan da böyle satış yapan kullanıcılardan da hem kendi veri güvenliğiniz hem de paranız için uzak durun.

Pandora belgeleri internete sızdırıldı: Neler var neler