Pandora belgeleri internete sızdırıldı: Neler var neler

Sosyal medya kitle imha

Herkesin merakla beklediği Pandora belgeleri internete sızdırıldı. Yapılan bu sızıntılarının büyük bir deprem yaratması bekleniyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Pandora belgeleri internete ulaştırıldı ve birçok kişi tarafından merakla takip ediliyor. Yaklaşık olarak 11,9 milyon döküman ile birlikte bu belgeler açıklandı. Şaşırma limitini üst seviyelere çıkartacak olan bu belgeler içerisinde İngiltere Kraliçesi bile var. 2010 yılından bu yana bildiğiniz üzere sürekli yeni sızıntılar yapılıyor.

Sosyal medya ve diğer birçok alanda bu belgeler yayınlanıyor. Yaklaşık olarak 2,94 terabayt boyutunda olan Pandora belgeleri içerisinde birçok kişi var. Aklınıza gelebilecek neredeyse tüm dünya liderleri bir şekilde vergi kaçakçılığına bulaştı.

Pandora belgeleri internete sızmaya devam ediyor

İtalya Milli Takım Direktörü Roberto Mancini vergi kaçıranlar arasında yer alıyor. Ürdün Kralı Abdullah, ABD ve İngiltere’de 70 milyon sterlinlik gayrimenkul elde etti. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve ailesi İngiltere’de 400 milyon sterlin civarında mülk alımı yaptı.

Pandora belgeleri internete

Yaklaşık olarak 95 bin off-share şirketi tespit edildi. Bu şirketlerin amacı ev alırken insanları vergiden muaf hale getirebilmek. Buna benzer şirketler elbette yasal olarak çalışıyor. Ancak kara para aklama konusunda büyük bir merkez haline geldikleri görülüyor. Pandora belgeleri internete ulaştı.

Instagram hesap çalma (2021) güncel program

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çek Cumhuriyeti Başbakanı, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair yine bu işlerin içerisinde. Milyonlarca dolarlık konut alış ve satışları yapan dünya liderleri bunun üzerinden çok ciddi gelirler elde etti. Ancak herhangi bir vergi ödemesi yapmadılar. Türkiye ile ilgili Rönesans Holding’in ismi geçiyor. Peki siz bu belgeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.