Steve Wozniak da Facebook hakkında önemli açıklamalar yaptı

voz2

Yaşanan veri sızıntısı skalndalının ardından Facebook’a tepkiler sürüyor. Güvenlik sorunları sebebiyle milyonlarca kişinin Facebook hesaplarını kapattığı belirtilirken bu isimler arasında TESLA patronu Elon Musk da vardı. Şimdi bir ünlü isim daha, yani Apple Ortak Kurucularından Steve Wozniak da Facebook’a “Elveda” diyenler kervanına katıldı.

Yaklaşık 100 milyon kişinin kişisel verilerinin sızdırılması gerçekten ciddi bir sorun. Her ne kadar Mark Zuckerberg’ten bu konu hakkında özürler gelse ve.“yeni tedbirler alacağız” açıklamaları yapılsa da kaybedilen güveni geri kazanabilmek oldukça zor. Bu, hayatın hemen her alanında böyledir. Konu hakkında Apple Ortak Kurucularından Steve Wozniak’ın da söyleyeceği bazı şeyler vardı ve USA Today’e konuştu.

Facebook ve benzeri şirketlerin kullanıcı özel verilerini dikkatsiz bir biçimde kullanmaları sebebiyle endişe duyduğunu dile getiren Wozniak, kısa süre önce Apple CEO’su Tim Cook’un “Biz asla Facebook’un yaptığı gibi bir skandala imza atmayacağız” sözlerine de destek vererek, şunları söyledi:

“Kullanıcılar, yaşadıkları hayatlara dair hemen her detayı Facebook profillerinde paylaşıyor ve Facebook da bu sayede birçok reklam alarak ciddi gelirler.elde edebiliyor. Yani şirketin kazancı tamamen bu bilgiler sayesinde sağlanıyor, ama kullanıcıların bu kârdan hiçbir payı bulunmuyor.” Bu da yetmezmiş gibi bir de bu veriler sızdırılıyor.

Steve Wozniak da Facebook hakkında önemli açıklamalar yaptı

Razer Naga Trinity gaming mouse inceleme