Facebook sağlık bilgilerini bile çalıyor: Skandal üstüne skandal

Facebook, İtalyan geliştiriciye 4,7 milyon dolar ceza ödeyecek!

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olarak bilinen Facebook sağlık bilgilerini bile acımasızca çalıyor. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olarak bilinen Facebook, sağlık bilgilerini bile kendisine malzeme haline getiriyor. Konu ile ilgili iddia New York finansal hizmetler departmanı tarafından yayınlandı. Buna göre bazı uygulamalar Facebook ile veri alışverişi yapıyor.

İşin daha çok tepki çeken tarafı ise bu uygulamaların sağlık alanında çalışıyor olması. Özellikle de şu günlerde en önemli konular içerisinde yer alan sağlık ne yazık ki Facebook tarafından hiçe sayılıyor. En azından raporların bu şekilde bir sonuç çıkardığını söyleyebiliriz. Peki Facebook sağlık bilgilerimize nasıl ulaşıyor?

Facebook sağlık uygulamalarını kullanıyor

Gelen bazı detaylara göre Facebook tam olarak kendisi verileri almıyor. Bunun yerine bazı uygulamalar onunla sağlık verilerini paylaşıyor. Diyelim ki düzenli olarak şeker ölçümlerinizi kaydettiğiniz bir uygulamayı indirmiş olun. Facebook bu uygulamadan verileri alıp kullanabiliyor.

Facebook sağlık bilgilerini
Bununla ilgili çalışmaları çok çeşitli sağlık alanlarına genişletebiliriz. Mesela tansiyon hastaları ya da kolesterol rahatsızlıkları olanlar genellikle sağlık uygulamalarını kullanabiliyor. Facebook ise bu uygulamaları kendisi de veri paylaşımına zorlamış olabilir. Her ne kadar konu sadece raporlardan ibaret olsa bile yine de bazı detaylar kesinleşti diyebiliriz.

Facebook Cameo platformunda influencerlarla birebir iletişime geçilebilecek

Bu detaylardan bazıları Facebook şirketinin sadece yapmayın demekle yetindiğini gösteriyor. Firma bu aralar filtreleme sistemi üzerinde çalışsa bile yine de arka planda sağlık verilerini uygulamalardan alabilir. Peki siz Facebook ile ilgili bu yeni skandal hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.