Facebook’a Ebola Butonu Geldi!

Facebooka Ebola Butonu Geldi

Sosyal paylaşım platformu Facebook, Ebola virüsü ile mücadele için “Bağış Yap” butonunu sitesine ekledi.

Ebola virüsü ile mücadele eden bazı organizasyonlara bağış yapılması için yeni adımlar atan sosyal paylaşım devi kullanıcılarından olumlu eleştiriler aldı.

Facebook'a Ebola Butonu Geldi!

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformu olarak bilinen Facebook, son dönemlerde oldukça fazla duymaya başladığımız Ebola virüsü için harekete geçti. Bahsi geçen virüs ile mücadele eden bazı organizasyonlara bağış yapılmasını sağlayabilmek adına siteye “Bağış Yap” butonu ekledi. Sosyal medya devi tarafından yapılan açıklamada Gine, Liberya ve Sierra Leone’da 100 mobil uydu iletişim istasyonu açmak için kar amacı gütmeyen insanı yardım kuruluşu NetHope ile çalışmalara başladığını bildirdi.

Diğer yandan hastalıktan etkilenen ya da tehlike altında olan ülkelerin Facebook kullanıcılarına sağlık bilgilerini ulaştırmak için UNICEF ile ortak bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Açıklamalarına devam eden sosyal medya devi, “Facebook, Ebola ile savaşan bazı organizasyonlara bağış yapılmasını sağlayacak “Bağış Yap” butonunu siteye ekledi” ifadesini kullandı.

Açıklamasında söz konusu uluslararası yardım kuruluşlarına bağış yapılmasını sağlamak için duyuruda bulunacağını belirten Facebook, toplanan paranın hiçbir şekilde kesintiye uğramadan doğrudan kuruluşlara gönderileceğinin altı çizildi. Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg ile eşi, daha önce Ebola ile mücadele eden yardım kuruluşlarına 25 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

iPad Mini Tarih Oluyor!