WhatsApp ve Instagram birleşmesine ABD’den yasak

Facebook mark zuckerberg

Zuckerberg’ün büyümeye doymayan sosyal medya devi Facebook, WhatsApp ve Instagram alt yapısını birleştirmek için hazırlık yapıyor ama planları boşa çıkabilir.

ABD’de Federal Ticaret Komisyonu, bu birleşmenin rekabet yasalarına aykırı olabileceği endişesiyle, birleşme planlarını mercek altına aldı.

WhatsApp ve Instagram birleşerek tüm insanlığı köleleştirecek mi?

Rakip uygulamaların bu birleşme sonrasında Facebook ile rekabet edebilmesinin imkansız hale geleceğini düşünen Federal Ticaret Komisyonu, Zuckerberg’ün planlarına taş koyacak gibi görünüyor.

Facebook, iki uygulamasını birleştirerek, 2.7 milyar kullanıcıya dair verileri her uygulama için kolayca işleyip kullanabilme yeteneğine kavuşacak. Bu da reklam verenlere sunulan tekliflerde veya yeni kullanıcılara ulaşma konusunda sosyal medya devine ağır bir avantaj kazandırcak.

Birleşme gerçekleşirse, 2.7 milyar kullancı WhatsApp üzerinden Instagram listesindeki kişilere mesaj gönderebilecek veya tersi de mümkün olacak. Ya da Facebook içinden tüm diğer uygulamalardaki hesaplarına ve kontaklarına erişmek mümkün olacak.

Bir diğer deyişe, bir kullanıcı Facebook eko sisteminden hiç çıkmadan tüm iletişim ve sosyal medya ihtiyacını kolayca giderebilecek. Bu da rakiplerinin hayatta kalma şansını büyük oranda düşürecek.

Facebook sabit diski çalındı

Ayrıca, ABDde Trump’ın hükumeti iktidardayken, Trump’ın başkanlığına karşı ağır tepki gösteren Facebook’un engelsizce büyümesi de Trump’ı rahatsız ediyor.

Trump bürokratlarının, Obama döneminde büyük destek gören Zuckerberg’ü her konuda sıkıştırması ve milyar dolarlık cezalar yazması Trump döneminde olağan bir hale dönüştü.

Facebook