Toshiba, 8TB’lık sabit disk ile önemli bir kesime hizmet edecek

toshiba hd surum

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından olan Toshiba, daha çok profesyonel ve oyunculara hitap eden yüksek performanslı 7.200 RPM dönüş hızı ve 8TB kapasiteye sahip olan ürünü ile geliyor.

Son zamanlarda birçok üretici SSD üzerinden bir geliştirme performansı gösterirken, birtakım üreticiler ise halen mekanik sabit disklerin özellikle profesyoneller ve oyuncular için önemli olduğunu düşünerek bu alanda yatırım yapmaya devam ediyor. Bu üreticilerden önde gelenlerinden biri olan Japon teknoloji devi Toshiba, 7.200 RPM dönüş hızı ve 8TB kapasiteli mekanik diski ile pazara hitap etmeye çalışacak.

X300 adı verilen 8TB kapasite ve 7.200 RPM hızına sahip ürün, daha çok depolama alanını öncelik olan düşünen grafik tasarımcıları ve oyun severler düşünülerek tasarlanmış durumda. Bunun yanında 128MB arabellek ve SATA 6.0 Gbit/sn arabirimi göze çarpan özellikler arasında sayılabilir. Bunun yanında iki yıl süreli garanti durumu üründe mevcut olumlu yönler arasında sayılabilir.

Ürün ailesinde 4TB, 5TB ve 6TB kapasiteleri gibi geniş seçenek yelpazesi de bulunuyorken, 8TB kapasiteye sahip olan X300 HDD modele sahip olmak isteyen kullanıcılar 270 dolar gibi bir fiyatı gözden çıkarmak zorunda kalacaklar.

Samsung Galaxy Note 8’in İtalya çıkış tarihi belli oldu