Facebook, Rus hükümetinin hesaplarını çökertebilir

Facebook belgesi

Facebook, siber casuslukta ve Rusya’dan “hükümete bağlı” “gizli nüfuz operasyonlarında” bir artış gördüğü için resmi Rus hükümet hesaplarının etkisini sınırlamanın yeni yollarını aradığını duyurdu. İşte detaylar.

Facebook güvenlik araştırmacıları, güncellemeyi, aylık tehdit raporunun bir parçası olarak paylaştı. Meta’nın Kamu Politikası Başkanı Nick Clegg, gazetecilerle yaptığı görüşmede, şirketin devlet destekli dezenformasyonda ve yanlış bilgi artışında bir yükselme gördüğünü söyledi. Clegg, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana internet özgürlüğüne ve bilgiye erişime yönelik saldırıların yoğunlaştığını gördük” dedi.

Facebook, Rus hükümetinin hesaplarını çökertebilir

“Bu durum kendisini iki şekilde gösterdi: devlet propagandasını yürüten medya, etkileme operasyonları ve casusluk kampanyaları. Diğeri ise güvenilir bilgi akışını engellemeyi amaçlayan girişimler” ”Clegg, şirketin resmi hükümet hesaplarının dezenformasyon yaymasını önlemek için yeni adımlar düşündüğünü ekledi, ancak ayrıntı vermedi. Facebook, Mart ayından bu yana Rus devlet medya kuruluşlarının sıralamasını düşürüyor olsa da, şirketin resmi hükümet hesaplarından savaşla ilgili yanlış bilgileri ve yalanları ele almak için net bir stratejisi yok.

Facebook, Rus hükümetinin hesaplarını çökertebilir

Daha önce şirketin politikasının sesli savunucusu olan Clegg, Facebook’un bu hesapların yanlış bilgi yaymasını nasıl daha iyi engelleyebileceğini düşünüyor. Clegg, “Rus hükümeti sayfalarından gelen yanlış bilgileri ve aldatmacaları ele almak için ek adımları aktif olarak gözden geçiriyoruz” dedi.

Resmi sayfalar, Facebook için yalnızca bir endişe alanı. Firmanın güvenlik araştırmacıları raporunda, platformunu Rus yanlısı çıkarlar ve dezenformasyon lehine manipüle etmek için çeşitli nüfuz operasyonlarını ve diğer kampanyaları ayrıntılı olarak anlattı.

Borusan Otomotiv Motorsport GT4 ilk ayak yarışlarını tamamladı