Facebook Podcast yolun sonuna geldi

Facebook, Grup yöneticilerine yeni araçlar sunuyor

Facebook Podcast yolun sonuna geldi. Facebook’un podcast yayınları piyasaya sürüldükten sadece bir yıl sonra kaldırılıyor. Ana şirket Meta, Bloomberg’e yaptığı açıklamada podcasting, Soundbites ve genel ses merkezinin kapatılacağını onayladı. Podcast yayıncılarının bu haftadan itibaren Facebook’a şov eklemesine izin verilmeyecek ve 3 Haziran’da bunlar tamamen kaldırılacak. Hub ve Soundbites “önümüzdeki haftalarda” kapanacak, Live Audio Rooms ise Facebook Live’a katılacak.

Facebook Podcast

Bir Meta sözcüsü, hareketi bir konsantrasyon meselesi olarak nitelendirdi. Temsilciye göre, bu hareket Meta’nın “daha anlamlı deneyimlere odaklanmasına” yardımcı olacak.

Facebook Podcast

Facebook Podcast yolun sonuna geldi

Son haftalarda Meta’nın podcast’lere olan ilgisini kaybettiğine ve dikkatini Facebook aana yayınlarına ve Instagram’ın Reels gibi daha sıcak ürünlerine kaydırdığına dair bazı ipuçları vardı. Bir Meta sözcüsü Nisan ayı ortasında Bloomberg’e verdiği demeçte, ses hizmetlerine geri dönüşlerin olumlu olduğunu, ama sosyal medya firmasının podcast ortaklarıyla konuşurken haber kaynağının kaynakları, metaverse ve alışverişi vurgulamakla daha fazla ilgilendiğini söyledi. Ancak basitçe söylemek gerekirse, Meta’nın AR, VR ve TikTok gibi rakipleri alt etme konusundaki çıkarları, dikkatini podcast’lere vermekten daha fazla çekmiş olabilir.

Facebook Podcast

Facebook zaten ses alanında çok kuvvetli bir rekabetin içine düşmüş durumdaydı. Apple ve Spotify gibi Podcast uygulaması operatörleri firma için büyük tehditlerdi, ancak  Facebook 2021’de Clubhouse’u taklit etmek de çok fazla çaba sarfetmişti. Meta, Facebook’un hizmetlerini Twitter Spaces ve Reddit Talk’un beğenilerine karşı ayakta tutmaya çalıştı. Facebook’un iyi bilinen ismi ve elindeki devasa kaynaklarla bile bu pazarda öne çıkacağının garantisi yoktu.

Yeni Game Pass oyunları belli oldu