PS3 ve PS Vita yolun sonuna geldi! Sony doğruladı!

ps vita

PlayStation 3 ve PS Vita artık yolun sonun geldi. Bu durum zaten bir süredir konuşuluyordu. Sony’nin PS3 ve PS Vita için PS Plus desteğini kısmen keseceği belirtiliyordu. Bu süreç geçtiğimiz gün PS Plus üyelerine de tebliğ edildi.

PS3 ve PS Vita artık oyun dışı!

PS3 hali hazırda Sony’nin en başarılı konsollarından biriydi. Xbox 360’tan 1 yıl sonra satışa çıkmış olmasına karşın kısa süre içerisinde aradaki farkı eritmeyi başarmıştı. Pek çok önemli oyuna ev sahipliği yapan konsol artık emekliye ayrılmak üzere.

Fakat Sony PS3’ü tek başına emekliye ayırmıyor. PS3’ün yanında emekliye ayrılan bir diğer isim ise PS Vita. Vita için ölü doğan bir konsol yakıştırmasını yapsak, sanırım pek de yanılmayız. Keza Vita tam da akıllı telefonların sıçrama noktasına denk geldiği için çok fazla başarılı olmamıştı. 3. parti yapımcılar Vita için oyun geliştirmeyi kısa süre içerisinde bırakınca yük Sony’nin omuzlarına binmişti. Sony’de Vita’yı 2. hatta 3. plana atınca bu el konsolunun pek bir esprisi kalmamıştı.

Nitekim Sony PS3 ve PS Vita için PS Plus desteğinin kesileceğini açıkladı. Bilindiği üzere hala bu iki konsol için her ay ücretsiz oyunlar yayınlanıyor. Fakat 2019’un Mart ayından itibaren, iki konsol için de artık ücretsiz oyunlar yayınlanmayacak. Bu tarihe kadar oyun severler tarafından indirilmiş olan oyunlar ise aboneliklerinin devamı halinde oynanabilir olacak. Öyle görünüyor ki bir devir daha sona eriyor.

PS Plus Mart oyunları belli oldu!