Facebook Pay yakında Meta Pay olacak!

Meta Facebook

Meta, şirketin adını değiştirdikten sonra ürünlerini yeniden adlandırmaya başladı: Örneğin, Oculus Quest ve Facebook Portal cihazları artık Meta Quest ve Meta Portal olarak biliniyor. Şimdi başka bir detay daha ekleniyor. İşte detaylar.

Şirketin, meta veri tabanına doğru genişlemeye devam ederken ödeme deneyiminin geleceğini de planlaması doğal ve buna bir ad değişikliği de dahil. Meta’nın fintech hizmetleri başkanı Stephane Kasriel, metaverse hakkında daha uzun bir gönderide, şirketin yakında Facebook Pay’i Meta Pay olarak yeniden adlandıracağını açıkladı.

Facebook Pay yakında Meta Pay olacak!

Kasriel, Meta’nın “tek bir cüzdan deneyiminin nasıl görünebileceğini belirlemenin çok erken aşamalarında” olduğunu söyledi. Henüz somut bir planı olmasa da Meta, kim olduğunuzu nasıl kanıtlayabileceğinizi ve bu kimliği farklı metaverse deneyimlerine nasıl taşıyabileceğinizi araştırıyor. Şirket ayrıca, dijital ürünlerinizi metaverse’de nereye giderseniz gidin nasıl saklayabileceğinizi ve getirebileceğinizi ve seçtiğiniz ödeme yöntemiyle arkadaşlarınıza ve işletmelere nasıl kolayca ödeme yapabileceğinizi inceliyor.

Kasriel, Novi kripto cüzdanını içeren şirketin finansal bölümünü yönetiyor. Eski şirket yöneticisi David Marcus, Novi’yi yerden kaldırmak için yıllarını harcadı, ancak cüzdan, kurucu ortağı olduğu Diem kripto para birimi desteği olmadan piyasaya sürüldü. Sonunda, Marcus 2021’de istifa etti ve Kasriel devraldığında bölümün adını Meta Financial Technologies olarak değiştirdi.

Facebook’un isim değişikliği, geleceğini sanal gerçeklik ve metaverse üzerine sabitleyen şirket için yeni bir dönem anlamına geliyordu. Yine de internet devi için sorunsuz bir seyir olmadı.

Google, Android ve Wear OS için tamamen yeni bir Cüzdan oluşturdu