Google, Android ve Wear OS için tamamen yeni bir Cüzdan oluşturdu

Google, Android ve Wear OS için tamamen yeni bir Cüzdan oluşturdu

Google Cüzdan bağımsız bir özellik olarak geri geliyor, şirket I/O 2022 açılış konuşmasında duyurdu. İşe tüm detaylar.

Cüzdan, kartların ve diğer kişisel belgelerin dijital versiyonlarının saklanacağı yer olurken, Google Pay temassız ödemelerin yeri olmaya devam edecek. Cüzdan, diğer belgelerin yanı sıra ödeme kartlarını, transit geçiş kartlarını, üyelikleri, biletleri, havayolu seyahat bilgilerini ve aşı pasaportlarını saklayacak. Ödemenin kabul edildiği her yerde Cüzdan ile mağazada ödeme yapabilirsiniz. Şirket, yeni Cüzdan’ı önümüzdeki haftalarda Android ve Wear OS cihazlarında kullanıma sunmaya başlayacak. Şirket, bu yıl içinde Cüzdan’a dijital kimlikler ve ehliyetler eklemeyi planlıyor.

Google, Android ve Wear OS için tamamen yeni bir Cüzdan oluşturdu

Şirket ürün müdürü Dong Min Kim, Cüzdan’ın bazı ödeme dışı özelliklerini şöyle açıklıyor: “Google Cüzdan’a yapılacak bir uçuş için biniş kartınızı kaydettiyseniz, gecikmeler ve kapı değişiklikleri konusunda sizi bilgilendirecek. Bir konsere gittiğinizde, Telefonunuza önceden kayıtlı biletlerinizi hatırlatan bir bildirim gönderilecek. Cüzdan diğer Google uygulamalarıyla da çalışacak; örneğin, bir arkadaşınızı görmek ve Google Haritalar’da yol tarifi aramak için otobüse biniyorsanız, toplu taşıma kartınız ve bakiyeniz rotanın yanında görünecek. Ücretiniz azalıyorsa, üzerine dokunup daha fazlasını ekleyebilirsiniz.”

Cüzdan, 2011’de kullanıma sunulduğundan bu yana dijital kartlar için bir depolama alanı ve para gönderme ve talep etme merkezi işlevi gördü. Şirket, 2018’de dijital ödeme hizmetlerini tek bir uygulama olan Pay altında birleştirdiğinde Cüzdan’ı esasen öldürdü.

Xperia 1 IV, 4K OLED ekran ve Snapdragon 8 Gen 1 ile piyasaya sürüldü