Türkiye’de geleceğin meslekleri bakın hangileri olacak

Facebook, oyun akışları için lisanslı müziğe erişimi genişletiyor

Türkiye’de geleceğin meslekleri özellikle gençler tarafından çok fazla merak ediliyor. Bazıları hızla gelişen teknolojiye uyum sağlarken kimileri ise geri planda kalacak. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de geleceğin meslekleri sadece teknoloji ile ilgili olmayacak. Meslekler genellikle talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda ön plana çıkıyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ciddi bir gelişim göstereceği düşünülen mesleklerden birkaç tanesini sizler için sıraladık. Bu meslekler diğerlerine göre çok daha fazla aranıyor.

Listenin başında refakatçiler var. İnsanların yaşam ömrünün uzaması ile birlikte yaşlı insanlara refakatçiler gerekecek. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda daha önemli bir meslek dalı haline geleceği ifade ediliyor. Listenin ikinci sırasında ise internet televizyonculuğu yer alıyor. Her şeyin internete kayması ile birlikte mesleklerin buradan yapılması mümkün.

Türkiye’de geleceğin meslekleri farklı dallardan

Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’de önümüzdeki yıllar için popüler olacak bazı meslekler ortaya çıktı. Bu mesleklerden biri siber güvenlik uzmanlığı olacak. Bilgisayar korsanlarının saldırısı arttıkça böyle alanlara daha fazla yönelim gerçekleşiyor.

Türkiye'de geleceğin meslekleri

Popüler olması beklenen bir diğer meslek grubu ise veri tabanı yöneticiliği. Her şeyin verilere aktarıldığı günümüzde bu alanın önemi daha fazla artış gösterdi. Önümüzdeki 10 yıllık süreç içerisinde de popülerlik kazanacağı düşünülüyor. Güneş enerji sistemi teknik personeli aranan meslek grupları arasında yer alıyor. Yenilenebilir enerjinin daha fazla kullanılması bu mesleğe olan talebi artırdı.

Cep telefonu tamircilerine mesleki yeterlilik şartı: İşte tüm detaylar

Dijital reklamcılık ve dil konuşma terapisti gibi meslek dalları da gelecekte en fazla aranacak iş kolları olarak görülüyor. Türkiye’de geleceğin meslekleri değiştikçe gençlerin de tercihi değişiyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?