Facebook yapay zeka teknolojilerinde geriye düştü: Kullanıcılar tepkili

Facebook, oyun akışları için lisanslı müziğe erişimi genişletiyor

Dünyanın en büyük sosyal medya devleri içerisinde yer alan Facebook yapay zeka teknolojilerinde giderek geriye düşüyor. Birçok kullanıcı bu durumdan şikayetçi. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Facebook yapay zeka teknolojilerinde ne yazık ki beklenen performansı bir türlü gösteremiyor. Şirketin özellikle kronik sorunlara sebep olması işleri daha kötü bir noktaya getiriyor. Firma bu tür teknolojileri genellikle şiddet içerikli paylaşımları engellemek için kullanıyor. Ancak bu konuda henüz başarıyı yakalayamadı.

Her geçen yıl ileriye gitmesi gereken Facebook şirketi bu konuda geriye doğru düşmeye başladı. Şiddet içerikli paylaşımlar ve bazı yasadışı içeriklerin engellenmesi şirket için birinci görevler arasında yer alıyor. Yayınlanan yeni raporlara göre bu teknoloji uygunsuz içerikleri belirleme konusunda ne yazık ki başarısız.

Facebook yapay zeka teknolojilerinde istediğini alamadı

ABD merkezli sosyal medya devi farklı bazı algoritmalar kullanıyor. Bu algoritmalar denetleme sisteminin temeli olarak görülüyor. Herhangi bir Facebook hesabı uygunsuz gönderiler yayınladığı andan itibaren bu algoritmalar devreye giriyor.

Facebook yapay zeka teknolojilerinde

Algoritmalar tarafından aktif hale getirilen kodlar içeriğin şiddet meyilli olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. Böylece kullanıcılar zararlı içeriklerden korunmak isteniyor. Her ne kadar planlanan bu olsa bile ne yazık ki işler istenildiği gibi gitmiyor. Ortaya çıkan son analizlere göre Facebook bu tür ihlallerin en fazla yüzde 2 gibi bir bölümünü AI sistemleri ile tespit ediyor. Facebook yapay zeka teknolojilerinde bu nedenle geride kaldı diyebiliriz.

Facebook kara listesi herkesin ağzını açıkta bıraktı: Listede Türkiye bile var

Tüm bunlara ek olarak henüz yapay zeka teknolojisinin olgunlaşmadığını belirtelim. Microsoft bile yapay zeka ile ilgili birçok tereddüte sahip. Peki siz tüm bu yaşananlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.