Facebook, Oculus gözlükleri için yeni ofis açıyor

Oculus rift jpg

Facebook, tüm gücüyle sanal gerçeklik konusuna eğiliyor. Sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift’i sürpriz yaparak satın alan Facebook, şimdi de gözlüğü geliştirmek için yeni bir araştırma ofis açıyor.

Pittsburgh’ta açılacak 2000 metre karelik yeni araştırma merkezinde Oculus Rift için yeni uygulamalar ve donanımlar geliştirilecek. Sanal gerçeklik gözlüğü için geliştirmeye açık pek çok alan bulunuyor.

maxresdefault[4]

Cihazın üzerindeki sensörler HTC’nin Vive gözlüklerindeki kadar detaylı değil. Ayrıca Microsoft’un Hololens gözlükleri de sanal gerçeklik/arttırılmış gerçeklik konusunda çok büyük potansiyel vadediyor. Dolayısıyla Facebook’un, Oculus’un yeni modellerinde önemli güncellemeler yapması ve rakiplerinden daha cazip cihazlar yaratması gerekiyor.

Pittsburgh’taki araştırma ofisinin bölgede sanal gerçeklik konusunda çalışan üniversiteler ve özel kuruluşlarla iletişimi güçlendirmesi bekleniyor. Böylece Facebook, Carnegie Mellon Üniversitesi gibi, Pittsburgh’ta sanal gerçeklik alanında önemli yol kat etmiş kuruluşların deneyimlerini Oculus için değerlendirme fırsatı bulacak.

2017 Model BMW Z5 Roadster açığa çıktı