Antartika’nın keşfinde IoT cihazları kullanılacak

antartica

Internet of Things (Nesnelerin interneti) cihazları hızla hayatımıza giriyor. Ancak bu sefer çok ilginç bir yerde karşımıza çıkacaklar. 

Antartika kıtasında bilimsel çalışmalar yapan bilim insanları kıtadaki çalışmaları sırasında güvenlik amacıyla IoT cihazları kullanmaya başlayacaklar.

finished-base[1]

Antartika’daki üslerde kullanılan düşük güçlü kablosuz ağlara bağlı olarak çalışacak kişisel IoT cihazları, araştırmacıların yoğun fırtınalar sırasında ekipten ayrı düşmesini, kaybolmasını ve hayati tehlikeler yaşamasını engelleyecek. Cihazlar ekipteki diğer bireylerin cihazları ile iletişim halinde olacak ve ekip üyeleri birbirinden uzaklaştığında alarm vermeye başlayacaklar. Ayrıca ekip üyelerine, gitmeleri gereken yönü de gösterecekler. Böylece görüş alanının santimetrelere kadar düştüğü çok yoğunkar fırtınlarında dışarıda görev yapmak veya binadan binaya geçiş yapmak durumunda kalan bilim insanları artık yollarını çok daha kolayca bulabilecekler.

Antartika’da test edilen bu yeni cihazların daha sonra günlük yaşamda da farklı formatlarda karşımıza çıkması sürpriz olmayacak. Yabancı bir semtte otomobilimizi koyduğumuz sokağı bulmak, eğlence akşamlarında birbirinden kopan arkadaşların birbirlerini daha kolay bulabilmeleri gibi görevleri artık IoT cihazlarımıza devredeceğiz.

Bir varmış bir yokmuş: Windows Phone