SyFy kanalı Oculus Rift için dizi film yapıyor

halycon

Sanal gerçeklik gözlükleri Mart ayından itibaren hayatımıza çok hızlı girecek gibi görünüyor. Oculus Rift, donanım ihtiyaçları nedeniyle yüksek bir fiyata mal olacak olsa da teknolojiseverler onlarca yıldır hayali kurulan sanal gerçeklik kavramının gerçek oluşuna tanık olmak için Oculus Rift veya rakibi diğer VR gözlüklerine büyük ilgi gösterebilir.

Facebook’un sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift’i cazip kılacak bir diğer haber ise ünlü bilim kurgu kanalı SyFy’dan geldi. SyFy, polisiye temalı bir bilimkurgu olacak Halcyon isimli diziyi çekmeye başlayacağını duyurdu. Dizinin en önemli özelliği ise sanal gerçeklik formatında çekilecek olması ve Oculus Rift ile izlenebilecek olması. Yani izleyiciler, Oculus gözlükleri ile dizinin içine girebilecek ve olayların geçtiği tüm mekanları her yönde 360 derecelik bakış açısı ile özgürce izleyebilecekler.

maxresdefault-2[1]

Dizi aslında 10 bölüm olarak çekilecek ancak ilk beş bölümü Oculus Rift üzerinden izlenebilecek.

Elbette bu yeni konseptte akala ilk gelen soru şu: Seyirciler sahnedeki başka açıları incelerken, karakterlerin oyunlarını ve öyküdeki olayların kilit noktalarını kaçırmadan diziyi nasıl izleyebilecekler?

Bu sorunun cevabı için de öyküye bakmak gerekecek. Öykü, 2058 yılında, polislerin ve güvenlik güçlerinin sanal gerçeklik gözlükleri kullandığı bir dönemde geçecek. Dedektifler cinayetleri çözmek için VR gözlükleri ile sanal dünyaların içine girmek zorunda olacak. Seyircilerin de bu noktada öyküdeki karakterleri sanal gerçeklik gözlükleri ile takip edebilecekleri düşünülüyor.

Dizi Şubat ayı içinde Toronto’da çekilmeye başlanacak.

iOS 9.3 Beta 3 çıktı yeni özellik şaşırttı!