Giyilebilir telefon 2023’te geliyor!

giyilebilir telefon

Giyilebilir telefon terimi garip gelmesin. 2023 yılında dünyanın ilk implant telefonu karşımıza çıkabilir!

2007 yılında iPhone 2G ile dünyanın ilk (alıştığımız formda) akıllı telefonuyla tanıştık. Hemen ardından 2008 yılında Android işletim sistemi derken artık günümüz teknolojisi malum. 2014 yılında başlayan akıllı saat trendi halen devam ediyor. Ek olarak giyilebilir teknolojiler de yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Artık sıradaki adım belli oldu. İddia oldukça büyük: “Giyilebilir telefon”.

Giyilebilir telefon nasıl olacak?

Giyilebilir teknolojilere kısmen alıştık. Akıllı saatler ve bileklikler artık şaşırtıcı değil. Giyilebilir kıyafetler hatta iç çamaşırları bile gördük. Teknoloji dünyasının sıradaki hedefi implant teknolojiler ve beraberinde giyilebilir telefon konsepti olabilir.

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) kapsamında yayınlanan bir rapora göre sektör trendleri ortaya konuldu. Tabii bu bilginin kapsamlı bir tahmin olduğunu belirtelim. Yani şu an resmi olarak giyilebilir telefon üzerinde çalıştığını açıklayan bir firma yok. Şimdilik tahminler deri altından NFC ile tanıma veya mobil ödeme gibi konular üzerinde yoğunlaşıyor. Ancak işin en ütopik noktası giyilebilir telefonlar olabilir.

Rapordaki veriler 2027 yılına kadar bazı tahminleri ve trendleri işaret ediyor. Bu kapsamda 2018 yılı için depolama, 2021 yılı için robotik teknolojiler, 2022 yılı için “giyilebilir internet”, 2023 yılı için ide implant teknolojilerden bahsediliyor. 2024 yılında akıllı evler, 2025 yılında 3D yazıcılardan son kullanıcıya yönelik ürünler, 2026 yılı için sürücüsüz araçlar ve son olarak 2027 yılı için Bitcoin tahminleri yapılmış. Bu kavramlar ilgili yılda hangi teknolojilerin, ürün ve hizmetlerin gündemde olacağını işaret ediyor.

giyilebilir-telefon-2023

Su geçirmeyen iPhone 6s kılıfları