Oculus 11 Haziran’da Mı Piyasaya Çıkıyor?

oculus stepintotherift11

Facebook’un satın aldığı sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift, büyük bir sürpriz yaparak 11 Haziran’da resmen piyasaya sürülebilir.

oculus_stepintotherift1[1]

Oculus Rift aslında bir yıldan uzun zamandır piyasada bulunabiliyordu ancak geliştirici sürümü satılan gözlük henüz son kullanıcılar içins atışa çıkmamıştı. Buna rağmen, çok sayıda oyun Oculus Rift desteği ile piyasaya çıkıyor, meraklı oyuncular geliştirici sürümünü satın alarak oyunları sanal gerçeklikle oynayabiliyordu.

Oculus’un gördüğü ilgi üzerine rakip firmalar da, kendi sanal gerçeklik gözlüklerini piyasaya sürmek üzere hazırlık yapmaya başladılar. Ünlü oyun yapımcısı ve dağıtımcısı Valve, HTC ile ortak olarak HTC ReVive isimli bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdiğini ve gözlüğün sonbahar aylarında piyasada olacağını duyurmuştu.

Samsung, Galaxy S6 modelleriyle birlikte çalışan özel bir sanal gerçeklik gözlüğünü satışa çıkarmış, Sony ise PS4 için kendi gözlüğü üzerinde çalıştığını ve 2016’da piyasaya süreceğini duyurmuştu.

Şimdi ise beklenmedik bir sürpriz yaşandı ve Facebook, basına davetiyeler göndererek, 11 Haziran tarihinde düzenlencek sürpriz Oculus Rift etkinliğini duyurdu.  Basın toplantısının içeriği hakkında bilgi yok ancak Oculus’un final sürümünün tanıtılması ve belki de piyasaya çıkış bilgilerinin netleşmesi bekleniyor.

 

4G’de Son Durum Nedir?