iOS 14 uygulamaları sildikten sonra bile kullanıcı verilerini saklıyor!

iOS 14 uygulamaları sildikten sonra bile kullanıcı verilerini saklıyor!

Bir Reddit kullanıcısı, belirli veri toplama uygulamalarını kaldırdıktan sonra bile iOS 14 üzerinden kullanıcı verilerinin saklandığını yazdı. Gizlilik ve veri paylaşımının olay olduğu son dönemde bu yazı oldukça iOS 14 kullanıcıları için can sıkıcı olacak.

Bir Reddit kullanıcısı uygulamaları silse dahi verilerin saklandığını açıklayan uzun bir yazı yayınladı. Yazısını 9gag uygulaması ile örneklendirdi ama tek örnek bununla sınırlı kalmıyor. Yayınlanan yazıda Yerel Keychain’de depolanan kullanıcı verilerini nasıl saklandığını gösterdi. Uygulamayı silseniz bile yeniden yüklediğinizde bilgileriniz aynı şekilde tekrar kullanılıyor. Bunu örneklemek için yazısında, 9gag uygulamasını sildikten ve sonra yükledikten sonra bilgilerin nasıl saklandığını göstererek açıkladı. Uygulama silinip tekrar yüklendiğinde kimlik bilgileri için herhangi yeni bir talep gelmedi. Aksine bunun yerine uygulama otomatik olarak oturum açmanızı sağlıyor.

iOS 14 uygulamaları sildikten sonra bile kullanıcı verilerini saklıyor!

Depolanan veriler, iCloud Anahtar Zinciri ile senkronize olmasanız bile orada kalıyor. Verilerinizi sistemden kurtarmanın tek yolu ise cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek. Ancak, yedeklemenizi geri yüklediğinizde verilerin tekrar iCloud Anahtar Zinciri’nden aygıtınıza aktarılma ihtimali var. Reddit yazarı, verilerinizi silmenin ya da gizliliğinizi korumanın mümkün olmadığını savunuyor.

Bu durum cihazdaki uygulama verilerinin sizi takip etmek veya sizi hedeflemek için kullanıldığı anlamına gelmiyor. Ancak veri silebilmek bir gizlilik yükümlülüğü sayılır. Eğer isteniyorsa verilerinizi tamamen silme seçeneği sunması Apple için iyi olur. Gizlilik konusunda markanın iyi bir sicile ihtiyacı var.

Akıllı telefon ve bilgisayar fiyatları düşecek mi? Yeni bir rapor açıklandı