Facebook Kan Kaybediyor

face4

Facebook genç kullanıcıların gözünden düşmeye başladı. Yapılan anketlere göre 12-18 yaş arasında ki kullanıcıların sayısında düşüş yaşandığı belirtildi. Facebook, bu yaş grubu için eğlenceli olmaktan çıktı gibi. Ancak Facebook firması acil önlem alarak, bu grubu yeniden kazanmayı hedefliyor.

Facebook sonunda genç üyelerinin ilgisini çekemediğini açıklayabildi. Aslında bunu daha önce de hissettirmişti kendisi. Videolu reklamları yayına koyma işini iki kez erteleyerek. Çünkü bu reklamların gençleri iyice çileden çıkartabileceğini ve facebook’u onlar açısından sıkıcı kılabileceğini biliyordu. Videolu reklamları bu yüzden iki kez erteleyerek, 2014 senesine tehir etti. Yapılan araştırmalarda gösteriyor ki, 12-15 yaş grubuna dair kimselerden sadece yüzde 41’i, Facebook’a tam not verdi. Yaş grubunu biraz arttırıp 13-18 arasına getirdiğimizde ise oran sadece yüzde 48’dir. Bu rakamlar Facebook için hiç de iyi değil. Bunu çözmek için eğlenceli aktiviteler hazırlama çalışmaları Facebook içerisinde yapılıyor.

face

Gençlerin en sevdikleri sosyal ağa gelince, yükselen bir ivme kazanan Youtube’nin olduğunu görüyoruz. Youtube mi? Yoksa Facebook mu? sorusuna cevap verenlerin yarısından çoğu Youtube sosyal ağını beğendiklerini söylediler. Youtube’dan sonra Amazon ve Google+ geliyor. Bu yaş grubunda Facebook için veriler iç açıcı olmasa da, 20 yaş üstü için Facebook vazgeçilmez bir sosyal ağ durumunda. 20 yaş üstü gençlerin en çok ziyaret ettikleri sosyal ağ, yüzde 55 gibi bir rakamla Facebook oluyor. Facebook’u izleyen sosyal ağ ise Twitter.