Facebook 2014 Yılında Sıkıcı Olabilir

face3

Facebook firması tarafından başlatılacağı söylenen otomatik video reklam uygulaması, ikinci kez ertelendi. Facebook firması bu uygulamayı ikinci kez ertelemesinin sebebi bazı çekinceleri oluyor. Facebook anasayfanızda gezerken birden karşınıza video şeklinde çıkacak olan reklamların kullanıcıları rahatsız edip, Facebook hesaplarını silmesinden Facebook firması endişe ediyor.

Facebook otomatik video reklam uygulamasını 2014 yılına erteledi ama kesin bir tarih vermedi. Belki de Facebook bu uygulamasında bazı değişikliklere gidebilir. Bu uygulamanın ikinci kez ertelenmesi güzel oldu. Çünkü bu reklam uygulamasından kullanıcıların rahatsızlık duyacağı kesin. Facebook firması da, bunun araştırmasını yapıyor. Eğer çok fazla kullanıcıya mahal verecek bir uygulama olduğunu düşünürse, farklı bir uygulamaya gidebilir. Ancak reklam gelirlerini son zamanlar arttıran Facebook, daha kaliteli reklam ağına sahip olmayı düşünüyor. Bu sebeple bir değişiklikten vazgeçmeyecek ama videolu mu olur, yoksa daha farklı mı? Orası henüz net değil.

face

Facebook video reklamlarından büyük gelirler elde edeceği malum. Facebook firmasının bu reklam uygulamasını bekleyenler için üzücü bir haber olsa da bu, kullanıcılar için iyi bir haber, facebook firmasının videolu reklamları bir kez daha ertelemesi. Tahmini rakamlara göre Facebook, videolu reklamlardan elde edeceği gelir 1 milyar dolar.