Facebook içerik oluşturucular için yeni planını duyurdu

Facebook içerik oluşturucular için yeni planını duyurdu

Facebook, platformuna daha fazla içerik oluşturucu getirmeye çalışırken başka bir bonus programı sunuyor. Bu sefer şirket, içerik oluşturucuların Apple’ın uygulama içi satın alımlarda yüzde 30 komisyonundan kaçınmasına yardımcı olacak. İşte detaylar.

Sosyal ağ, abonelikler için bir web formu başlatıyor, böylece bireysel içerik oluşturucular, hayranlarını Apple’ın uygulama içi satın alımları yerine Facebook Pay’i kullanarak uygulamanın dışına abone olmaya yönlendirebilecek. Mark Zuckerberg bir gönderide, “İnsanlar bu bağlantıyı kullanarak abone olduklarında, içerik oluşturucular kazandıkları tüm parayı (eksi vergiler) tutacak” dedi.

 Facebook içerik oluşturucular için yeni planını duyurdu

Ek olarak şirket, şimdi ve yıl sonuna kadar kaydolan her yeni abone için içerik oluşturuculara 5 ila 20 dolar arasında ödeme yapacak bir bonus programı sunuyor. Facebook bir blog gönderisinde, içerik oluşturucuların 10.000 dolara kadar bonus kazanabileceğini yazdı. Facebook, yeni bonus programının “abonelik özelliğinin 27 pazarın tamamında belirli kişilere sunulacağını” belirterek, programı “önümüzdeki aylarda” daha fazla kişiye genişletmek istediğini belirtti. Apple ile uzun süredir rekabet halinde olan Zuckerberg, sözde “App Store vergisini” iPhone üreticisi dilinden düşürmez oldu. Şirket, içerik oluşturuculara Facebook’un 2023’e kadar kazançlarından kesinti yapmayacağını söyledi. Gelecek yılın sonuna kadar 1 milyar doları içerik oluşturucu programlarına aktarmayı planladığını açıklayan Facebook için içerik oluşturucu kazanmak giderek daha önemli bir öncelik haline geldi. Şirket platformunda genç kullanıcıların azaldığını duyurdu. Bu kapsamda yeni kampanya çalışmaları devam ediyor.

Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu