Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu

Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu

Strateji Analizi araştırma firmasına göre Apple, MacBook Air’deki indirimler sayesinde son çeyrekte MacBook satışlarında rekor kırdı. İşte detaylar.

Şirket, 2021 yılının 3. çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 10 artışla 6,5 ​​milyon rekor MacBook sattı. Bu arada, analiz şirketi, Chromebook satışlarının pandeminin başlamasından bu yana ilk kez düştüğünü bildirdi. Genel olarak dizüstü bilgisayar satışları, büyük ölçüde ticari ve eğitim satışları nedeniyle geçen yıla göre yüzde sekiz artarak 66,8 milyon adede ulaştı. Strategy Analytics‘e göre, buna kısmen “MacBook Air ve oyun notebookları gibi premium ürünlerde daha yüksek indirimler” yardımcı oldu. Bileşen kıtlığı ile fiyatları yükselten ve bazı gecikmelere neden olan yüksek maliyetler olmasaydı satışlar daha da yüksek olabilirdi. Lenovo, HP, Dell ve ASUS’un ilk beşi tamamladığı 15,3 milyon adet sevkıyatla dördüncü çeyrekte Apple üst üste satış listesinin başında yer aldı.

Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu

IDC’ye göre Chromebook ve tablet satışları pek iyi gitmedi. Chromebook satışları, büyük ölçüde eğitim pazarındaki “doygunluk” sayesinde, bir önceki yıla göre yüzde 29,8 düşüşle 6,5 milyon adede geriledi. Firma, “Birçok okul ve hükümet, uzaktan eğitim için cihazlar sağlamak için bütçelerini boşa harcadı ve hatta tüketiciler bile 2020’de agresif bir şekilde öğrenim için cihazları satın aldı” dedi. Lenovo, Chromebook’lar için satış listesinin zirvesinde bir kez daha yer aldı ve onu Acer, Dell, HP ve Samsung izledi. Tablet satışları, azalan talep ve sınırlı arz nedeniyle yüzde 9.4 yavaşlayarak 42.3 milyon adede ulaştı.

Elon Musk taklidiyle insanları dolandıracakken yakalandı