Facebook, Haber Kaynağına Instagram Reels videoları ekleyecek

Facebook, Haber Kaynağına Instagram Reels koymaya başlayacak

Facebook’un TikTok benzeri özelliği Reels artık sadece Instagram’da olmayacak. Bugün itibariyle, sosyal ağ resmi olarak Reels’i ana Facebook uygulamasına getiriyor. İşte detaylar.

Değişiklikle birlikte, kullanıcılar doğrudan Facebook’un uygulaması üzerinden Reels oluşturabilecek ve şirket, tüm kullanıcıların Haber Kaynaklarında kısa biçimli videoları önerecek. Facebook, bir süredir Reels’i Instagram’dan çıkarmanın çeşitli yollarını test ediyor ve geçen ay çapraz paylaşım özelliklerini test etmeye başladı. Şimdi, şirket Instagram’daki Reels içerik oluşturucularının, uygulamayı kullanmasalar bile doğrudan Facebook Haber Kaynağı’nda videolarını tanıtmalarına olanak tanıyan bir özelliği kullanıma sunacak.

Facebook, Haber Kaynağına Instagram Reels videoları ekleyecek

Reels, Facebook’un uygulamasına TikTok ile mücadelede bir silah niteliğinde. Şirket, hizmete sürekli olarak özellikler ekliyor. Daha fazla kullanıcı çekmek için farklı ödeme vaadiyle içerik oluşturucuları cezbetmeye çalışıyor. The Wall Street Journal tarafından bildirilen belgeler, Facebook’un gençleri ve daha genç kullanıcıları platformunda orijinal içerik yayınlamaya teşvik etmek için bir çaba içinde olduğunu gösteriyor. Şirket, gençlerin Facebook uygulamalarından çok daha fazla zaman harcadıkları TikTok’a rakip olmak için elinden geleni yapıyor diyebiliriz.

Zaten gençler arasında pek popüler olmayan ana Facebook uygulamasında Reels özelliği eklemek konuya pek çözüm getirmeyecek. Facebook’un gençlere uygulamasını kullandırmak için girdiği teşvik çabası ortada ancak gençler TikTok uygulamasını daha çok tercih ediyor. Bu durum kısa sürede de değişeceğe benzemiyor gibi görünüyor.

TikTok kullanıcı sayısı Facebook’u bile geçebilir: Bu uygulamayı durduramıyorlar