Market fiyatlarına zam gelebilir: Yeni açıklama yapıldı

1489129370 Cusine

Market fiyatlarına zam beklentisi iyice yoğunlaştı. Özellikle son dönemlerde birçok alanda yeni fiyat artışları bekleniyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu faizlerin indirilmesine karar verdi ve market fiyatlarına zam beklentisi iyice güçlendi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan faiz indirimi nedeniyle döviz kuru ciddi bir yukarı yönlü atak gerçekleştirdi. Sonuç olarak birçok ürün ithal geldiği için fiyatlarda artış yaşandı.

Market fiyatları ile ilgili ortaya çıkan artışlar genellikle döviz İle bağlantılı oluyor. Bitkisel yağ, bakliyat, ekmek ve hayvansal gıda gibi birçok alanda ithal ürünler ağırlıkta olduğu için yükseliş yaşanmıştı. Dışa bağımlı olmamız nedeniyle dolar kurundaki dalgalanmalar ne yazık ki market fiyatlarına doğrudan etki ediyor.

Market fiyatlarına zam iyice artabilir

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz oldukça önemli açıklamalara yer verdi. Ona göre bunlar henüz iyi günler. Yurt içi üretici fiyat endeksi Ağustos ayı ile birlikte yüzde 45,52 seviyelerine kadar yükseldi. Tüketici fiyat endeksi yine yüzde 19,25 oranında arttı.

Market fiyatlarına zam

Genel olarak değerlendirildiğinde gıda enflasyonu 28 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Konu ile ilgili genel olarak marketler eleştiriliyor. Hatta marketlerin denetim altına alınacağı ile ilgili bazı açıklamalara bile yer verildi. Ancak genel itibariyle yaşanan döviz kurundaki dalgalanma bunda önemli bir etkiye sahip. Ayrıca Türkiye geneli ortaya çıkan kuraklık işi daha kötü hale getiriyor.

Facebook, Instagram ile ilgili araştırmalarını yayınlayacak

Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde sert kuraklık görülüyor. Tüm bu nedenlerden dolayı buğday ve arpa gibi ürünler bile ithal edilecek. Toplamda 13 milyon tondan daha fazla arpa ve buğday ithal edilmesi bekleniyor. Peki sizin bu konudaki beklentileriniz neler?