Facebook Güvenlik Kontrolü Yönünü Şaşırdı

Facebook Beğen Tuşu değişecek mi

Facebook’un doğal afetler veya terör saldırıları sonrası devreye soktuğu güvenlik kontrolü servisi, yanlış bölgelerdeki insanlara da uyarı gönderdi.

Bildiğiniz Facebook, yaşanan önemli saldırılar veya felaketler sonrası kullanıcıların yakınlarını haberdar etmeleri için bir sisteme sahip. Güvenlik kontrolü olarak adlandırılan bu sistem bugüne kadar birçok felakette son derece faydalı oldu. Ancak geçtiğimiz günlerde yaşanan bir saldırı sonrası, bu sistemde önemli bir hata meydana geldi. Ülkemizde birçok kişi, Pakistan’da yaşanan saldırının ardından bu saldırının yakınlarında olduğunuz anlaşılıyor, yakınlarınıza iyi olduğunuz haber verin diye uyarı aldılar.

Facebook

Görünen o ki bu hata sadece Türkiye ile yada doğudaki ülkeler ile sınırlı değil. ABD, Kanada veya Romanya gibi coğrafi olarak Pakistan ile yakından uzaktan alakası olmayan ülkelerdeki kullanıcılardan bu uyarıyı aldılar. Bu durumun güvenlik kontrolü servisinde yaşanan bir hatadan kaynaklandığını kabul eden Facebook, resmi bir açıklama yayınlayarak özür diledi. Alakasız birçok bölgedeki insanın yanlış alarm aldığını söyleyen Facebook, bu hatanın bir an önce düzeltileceğini söyledi ve kullanıcılarından özür diledi.