iPhone SE beklentileri karşılamadı!

iPhone SE beklentileri karşılamadı

Teknoloji devi Apple’ın iPhone SE modelinin ilk hafta sonu satışları beklentileri karşılayamadı.

iPhone modelleri ile büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan şirketin iPhone SE modeli kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaramadı. 6 modeli ile kıyaslandığında ilk hafta satışlarında bekleneni veremeyin cihaz, iPhone 6 satışlarının yüzde 3’ü oranına ulaşabildi. Apple’ın 4 inçlik yeni modeli SE, kısa bir süre önce tezgahlardaki yerini aldı. Ne yazık ki Slice Intelligence tarafından gelen bilgilere göre cihazın ilk hafta sonu gerçekleştirilen online satışları bekleneni veremedi.

iPhone 6 modelinin ilk hafta sonu satışlarıyla kıyaslandığında SE modeli sadece satış oranına yüzde 3 yaklaşabildi. Diğer yandan iPhone 6S, açılış haftasında iPhone 6 satışlarının yüzde 54’ü kadar satmayı başarmıştı.

iPhone SE Kimlere Hitap Ediyor?

Pazar araştırma firması olan Slice Intelligence’e ait verilere göre ilginç bilgiler bulunuyor. SE modelini satın alan kullanıcıların yüzde 16’sı Android akıllı telefondan SE modeline geçiş yapmış durumda. Söz konusu oran Apple’ın Android platformunda kullanıcı çalması açısından olumlu bir durum.

Paylaşılan raporda SE modelini satın alan kullanıcı profiline de yer verilmiş. Bilgilere göre cihazı daha çok erkekler alıyor ve bu insanlar en çok 45 – 54 yaş aralığına sahipler.

Google, Nik Collection’ı ücretsiz yaptı!