Facebook Gitgide Instagram’a Benziyor

Facebook kullanıcı sayısı

Meta, son yıllarda popülerliği azalan Facebook’u Instagram’a daha çok benzetmeye çalışıyor. Uygulamaya Instagram benzeri yeni özellikler geliyor.

İlk çıktığı dönemde özellikle genç kullanıcılar arasında son derece popüler olan Facebook, uzun süre bu özelliğini korudu. Ancak yıllar geçip Instagram ve TikTok gibi alternatifler ortaya çıkınca, gençler de bu uygulamalara kaymaya başladı. Özellikle TikTok son dönemde Z Kuşağının bir numaralı tercihi haline gelmiş durumda. Genç kitle bu uygulamalara kayınca, Facebook da daha çok orta yaşlıların kullandığı bir uygulamaya dönüştü. Ancak Meta bu durumu değiştirmeye kararlı görünüyor. Son dönemde gençleri bu platforma geri çekmek için önemli değişiklikler yapan Meta, bu uygulamayı gitgide Instagram ve TikTok’a benzetiyor.

Meta bu hafta gerçekleşen bir etkinlikte, Facebook’a çok yakında Instagram benzeri iki özelliğin daha ekleneceğini açıkladı. Platforma iki yeni sekme eklenecek. Bunlardan ilki Keşfet sekmesi olacak. Bu sekme, Instagram’daki Keşfet sekmesi gibi işlev görecek. Yani kullanıcıların yeni içerikler, yeni içerik üreticileri keşfetmesini sağlayacak.

Facebook profesyonel mod

Platforma eklenecek ikinci sekmenin odağında ise videolar olacak. Mevcut video sekmesinin yerini alacak bu yeni versiyon, Reels odaklı olacak ve bundan sonra platformdaki tüm videolar bu sekmenin altında toplanacak. Hatırlarsanız Meta daha önce de Instagram’da benzer bir hamle yapmış ve tüm videoları Reels başlığı altında toplamasını sağlayan bir değişikliğe gitmişti. Görünen o ki şimdi bir benzeri Facebook için de yapılacak.

GeForce Now’a Ekim Ayında 22 Yeni Oyun Eklenecek