Meta, önemli bir Facebook hatasını düzeltti

Meta, Instagram kullanıcıları için haber gönderilerini sınırlayacak

Meta, kullanıcılara otomatik arkadaşlık istekleri gönderen bir Facebook hatasını düzeltti. İşte tüm detaylar.

Şirketin Cuma günü The Daily Beast ile paylaştığı bir açıklamada Meta, aksaklıktan dolayı özür diledi. Bir Meta sözcüsü, “Bazı Facebook arkadaşlık isteklerinin yanlışlıkla gönderilmesine neden olan son uygulama güncellemesiyle ilgili bir hatayı düzelttik” dedi. “Bunun olmasını engelledik ve bunun neden olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” Güvenlik ve gizlilik kapsamında sorun teşkil eden problem kısa sürede düzeltildi.

Meta ücretli doğrulama programı ABD'de yayına giriyor

Tahmin edilebileceği gibi, aksaklık eşit miktarda kafa karışıklığı yarattı. Ancak bazı endişeler de yaşandı. Daha da endişe verici olanı, bazıları Facebook’un engellemeye çalıştıkları kişilere arkadaşlık istekleri gönderdiğini fark etti. Hata haberi, Meta’nın 10.000 çalışanı işten çıkaracağını söylemesinden sonra geldi. Mark Zuckerberg’in “Verimlilik Yılı”, şirketin 2023’ün sonuna kadar iş gücünü en az 21.000 azaltması ile sonuçlanacak. Facebook önceki kadar popüler olmasa da hala ciddi anlamda bir kullanıcı kitlesine sahip. Özellikle arkadaş ekleme konusunda hassasiyet göstermeye kararlı olan platform hatası ile ilgili özür dileyerek yanlışı hızlıca düzelteceklerini duyurdu.

Sorunu sosyal medyada çoğu kullanıcı duyurmuştu ancak ilgi çekmesi ve şirket tarafından ciddiye alınması biraz zaman aldı desek yanlış olmaz. Problemin düzelmesi ile birlikte kullanıcılar artık istemedikleri insanlardan arkadaşlık daveti almayacaklar. Bu da platforma olan güvenin düzelmesine yardım edecektir. Zira güvenlik ve gizlilik artık sosyal medyada en fazla önemli olan konular arasında.

Oppo Reno 10 serisi hakkında ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor