Face ID için muhteşem özellik iOS 12 ile geliyor!

Face ID

iOS 12 güncellemesi ile uzun süredir beklenen Face ID özelliği nihayet sisteme ekleniyor. iOS 12 ile birlikte FaceID’ye iki farklı yüzü okutabileceksiniz.

Apple, iPhone X ile birlikte Face ID adını verdiği yüz okuma teknolojisini hayatımıza kazandırmıştı. Ancak yüz okuma teknolojisi, Touch ID yani parmak izi okuyucusu gibi birden fazla kişiyi tanıtmaya izin vermiyordu. Apple’ın forumlarında dile getirilen bu şikayete Cupertinolu dev kayıtsız kalamadı.

Face ID’ye iki yüz okutabileceksiniz!

Apple, son dönemdeki etkinliklerinde yeni sunacağı özelliklerin tamamını tanıtmıyor. Bu yenilikler Beta sürümlerini kullananlar bu özellikleri ortaya çıkarıyor. Bu özelliklerden biri de Face ID oldu. iOS 12 güncellemesi ile artık birden fazla kişi aynı iPhone X’a yüzünü tanıtabilecek.

Bu sayede aile fertleri iPhone X’larına birden fazla yüz tanıtarak telefon şifrelerini açabilecek. Henüz beta aşamasında olan iOS 12’nin Ayarlar bölümünde fark edilen Set Up Alternate Appearance opsiyonu, bir nevi yedek şifre görevi de görecek.

Face ID

Yüzde kazalar sonucu meydana gelen değişiklikler, insanları tanınmayacak hale sokabiliyor. Apple belki de bunu göz önünde bulundurarak, iPhone X sahiplerine yedek şifre oluşturmasını sağlamış olabilir.

Eylül ayında Beta aşamasından çıkacak ve herkesin indirime sunulacak olan iOS 12‘nin, hangi yenilikler ile geldiğine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

iOS 12 tanıtıldı! İşte iOS 12 özellikleri!

Apple’ın Beta aşamasında bazı özellikleri denediğini ancak bu yeniliklere final sürümünde yer vermediğine çok kez şahit olduk. Ancak görünüşe göre bu özellik final sürümünde de yer alacak.